Rabarbertærte med marengs

collageVi har så mange rabarber i haven og derfor har jeg de sidste dage forsøgt mig med et par rabarbertærter med marengs på toppen. Jeg er vild med rabarber og elsker det friske element de giver en sød kage. Her kommer opskriften på en lækker og nem rabarbertærte med marengs.

DSC02080

Ingredienser til 1 rabarbertærte med marengs

Mørdej

 • 50 g smør
 • 100 g hvedemel
 • 35 g flormelis
 • 1/4 tsk salt
 • 1/2 sammenpisket æg
 • 1 tsk vaniljepulver (ren vanilje uden sukker fra Urtekram)

Rabarber fyld

 • 800 g rabarber
 • 80 g sukker

Marengs

 • 3 æggehvider
 • 150 g sukker

DSC02184

Fremgangsmåde:

 1. Mørdejen laves først. Smør, hvedemel, flormelis og salt smuldres sammen til små krummer. Derefter tilsættes det sammenpiskede æg og dejen æltes KUN lige til at dejen er samlet. Herefter kommes dejen i en pose og på køl i 30 minutter
 2. Rabarberne skylles og skæres i små stykker. Sukker måles op. Ovnen tændes på 200°c. Tærteformen smøres med smør.
 3. Efter 30 minutter tages mørdejen ud af køleskabet og rulles ud på et bord med lidt mel. Det er vigtigt, at dejen hele tiden kan flyttes rundt.
 4. Dejen rulles op på kagerullen og rulles derefter ud over tærteformen. Herefter tilpasses dejen formen og overskydende dej skæres af.
 5. Tærten fyldes med alle rabarberstykkerne og sukkeret drysses over. Den kommes i ovnen i 15 minutter
 6. Mens tærten er i ovnen laves marengs. Æggehviderne piskes stive (sådan at skålen kan vendes på hovedet uden massen bevæger sig). Herefter kommes sukkeret i lidt efter lidt. Marengsmassen fyldes i en sprøjtepose.
 7. Tærten toppes med marengs i et ønsket mønster (den kan også bare smøres ud over) og kommes derefter i ovnen igen i ca. 15-20 minutter. Hold hele tiden øje med tærten da marengsmassen ikke må blive for brun.

DSC02048

Man kan fint lave mørdejen dagen før, så længe den bliver opbevaret i køleskabet. Jeg lavede dobbeltportion og brugte den anden halvdel dagen efter. Jeg bruger et aflangt tærte fad på 35 cm. Jeg synes, at kagen bliver  flot i denne form.

DSC02087

// Regine Elisabeth

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *