Koreansk Barbeque

DSC01905

Igår var min mor og to søstre på besøg herhjemme. Vi lavede koreansk barbeque, som kun min yngste søster har spist før. Hun er meget fascineret af Korea og skal efter gymnasiet rejse rundt i syd Korea. Jeg synes det er så spændende og jeg glæder mig over det eventyr hun snart skal opleve. Jeg har selv elsket at rejse og jeg er sikker på hun vil elske det mindst ligeså meget. Jeg synes det er spændende, at blive inspireret af det hun fortæller om deres Koreas madkultur. Jeg blev bestemt ikke skuffet, da vi alle sammen sad over racletten igår og spiste det stærke, friske og velsmagende mad, mens vi snakkede og hyggede os.

DSC01910

Som billederne viser, er der mange små retter som indgår i koreansk barbeque. Udover flæsk og oksekød var der syltet kinaradise, forårsløg vendt i chili, hjertesalatblade, soya med chili og sesamfrø, basmatiris, hvidløg skåret i tynde skiver, pandekager med skiver af squash og peberfrugt, Kim Chi (en koreansk specialitet som er syltet krydret kinakål) og derudover en stærk koreansk soyabønnepasta.

DSC01908

Ideen med koreans barbeque er at kød og hvidløg steges på racletten undervejs. Når kødet efterhånden er færdigstegt, fylder man sit hjertesalatblad med de komponenter, som man har lyst til. Derudover får alle en skål kogte ris, som kan spises ved siden af med ske eller kommes i salatbladet.

collage

Der findes et hav af youtube videoer, som viser hvordan man kan lave dette mad. Kim Chi, det koreanske soyabønnepasta og kinaradisen er købt i en af de asiatiske butikker i Aalborg. Derudover er alt købt i et almindeligt supermarked. Oksekødstrimlerne er skåret af en flank steak og de små flæske stykker er skåret af almindeligt skiveskåret flæsk. Det er bestemt ikke sidste gang jeg skal have koreansk barbeque. Mums 🙂

//Regine Elisabeth

 

 

1 Comment

  1. Maria april 29, 2016 at 4:48 am

    Det var helt igennem et fantastisk spændende og lækkert måltid. I det hele taget var jeg lidt fascineret over selve racletten. Sådan en må jeg have.

    Reply

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *