Pizza med rucola og serranoskinke

DSC01409

En perfekt start på en lidt kortere arbejdsuge end normalt. Vi savner allerede feriestemningen i huset, men vi nød alligevel at samles om en frisk og lækker aftensmad ♥ Jeg lavede pizzadejen igår, inden jeg gik i seng. Den har stået på køl indtil, at jeg i eftermiddags rullede den ud til pizzabunde. Vi elsker denne pizza – så der var ingen tvivl om, at opskriften skulle deles her på bloggen. Vi brugte maks 20 minutter på at forberede pizzaerne + en lille halv time i ovnen.

DSC01422

Ingredienser til to store pizzaer

Pizza bund

 • 15 g gær
 • 6 dl lunken vand
 • 1 tsk salt
 • 2 spsk. olivenolie
 • 1 spsk honning (eller sukker)
 • Ca. 1 kg. pizzamel

Fyld

 • 1 kg cherrytomater
 • 3 friske mozzarella oste
 • 2 pakker serranoskinke
 • salt&peber
 • olie
 • rucolasalat
 • rødløg

DSC01419

Når dejen laves røres gær, salt, honning og olie ud i vandet. Herefter tilsættes mel lidt efter lidt indtil, at dejen har en god konsistens, der er til at ælte. Herefter æltes dejen i nogle minutter. Lad dejen stå lunt i én time og sæt den derefter på køl, indtil næste dag.

Når dejen er rullet ud til to store pizzabunde, smøres et tyndt lag olie ud over og bunden dækkes med de skiveskårede cherrytomater. Derefter lægges skiver af frisk mozzarella ost ud over. Salt og peber kværnes ud over. Serranoskinke strimler fordeles ud over bunden. Herefter bages pizzaerne i 20-30 minutter ved 200 grader varmluft. Når pizzaerne er færdigbagte, kan de skæres i trekanter og drysses med rucola og rødløgsstrimler.

//Regine Elisabeth

4 Comments

 1. Maria marts 31, 2016 at 4:32 pm

  Lyder bare dejligt nemt og super lækkert. Den skal jeg snart prøve.

  Reply
  1. RegineElisabeth april 3, 2016 at 6:19 pm

   Ja. Den er nemlig bare så nem og smager bare utrolig godt 😀 Frisk og lækker 😉

   Reply
 2. Anne Birgitte Jensen april 2, 2016 at 9:52 am

  Uhmm den pizza skal bare prøves enkel og lækker, lige efter min smag

  Reply
  1. RegineElisabeth april 3, 2016 at 6:16 pm

   Ja. Den smager så godt 😀 Det var vist også dig der inspirerede mig til at bruge cherrytomater istedet for tomatsovs sidste sommer 🙂 Den smager bare så skønt 🙂

   Reply

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *