Vanilje-lakrids og hasselnødde sirup

Hvem drømmer ikke om at have lækre kaffesirupper til at stå ved siden af kaffe maskinen derhjemme? Det er bare så ærgerligt, at det koster en BONDEGÅRD. Så til kaffeelskeren, som ikke har en formue, kommer her to fantastiske opskrifter på sirup til kaffen. Jeg har lavet en sirup med vanilje og stjerneanis samt en sirup med hasselnød begge hurtige og billige at lave.

Kaffesirup

 

Kaffesirup

Det er så skønt med lidt ekstra til kaffen en gang i mellem, om det så er kage eller lidt sødt i selve kaffen. Disse to sirupper kan bruges til alverdens ting udover kaffe – f.eks. Is, kager, skyr, frisk frugt og meget mere.

 

Kaffesirup

Ingredienser til Vanilje-Lakrids sirup

2 vaniljestænger (eller to tsk tørrede vaniljekorn)

2 hele stjerneanis

150 g sukker

50 g glukosesirup (kan også være brunfarin eller anden type sukker)

2 dl vand

Fremgangsmåde

 1. Vaniljestængerne flækkes og kornene skrabes ud og blandes med lidt rørsukker.
 2. Vaniljekorn, de tomme vaniljestænger, stjerneanis, sukker, glukosesirup og vand kommes i en gryde.
 3. Det hele småkoges i 10 minutter. Det omrøres undervejs. Den færdige vanilje-lakrids sirup hældes gennem en si og kommes på glas.
 4. Stilles i køleskabet. Holdbart i én måneds tid.

Grunden til at jeg tilsætter glukosesirup (eller anden type sukker) er for at undgå at siruppen krystalliserer. Ved at 25% af sukkermassen er anderledes, skulle det ikke ske. Smart 🙂 Disse opskrifter giver ikke en tyk sirup, men en sirup, som er let at hælde i kaffen. Hvis der ønskes tykkere konsistens koges siruppen længere eller også tilsættes lidt mindre vand fra start.

Kaffesirup

Ingredienser til hasselnødde sirup:

 • 100 g hasselnødder
 • 150 g sukker
 • 50 g glukosesirup ( kan også være brunfarin eller anden type sukker)
 • 2 dl vand

Fremgangsmåde:

 1. Bag hasselnødderne i ovnen ved 160º varmluft i 15 minutter. De må endelig ikke blive brændte med blot lysebrune.
 2. Gnid skallerne af hasselnødderne med hænderne. Bank hasselnødderne i en pose med en kødhammer. De skal ikke bankes meget – kun lige sådan at alle nødderne har delt sig.
 3. Sukker, glykosesirup, vand og de hakkede hasselnødder små koges – gerne i 30 minutter, for at sukkermassen får hasselnøddesmag. Der omrøres undervejs. Hvis sukkermassen bliver for tyk tilsættes lidt mere vand.
 4. Den færdige hasselnøddesirup hældes gennem en si og kommes på glas.
 5. Stilles i køleskabet. Holdbart i én måneds tid.

Hasselnødderne, som nu er blevet siet fra, kan bruges til en lille snack. De kommes i ovnen ved 160º varmluft i ca. 15 minutter. Så har du også lidt knas til kaffen ♥ Jeg håber, at opskrifterne kan få jer til at nyde kaffe med smag, som er mindst lige så lækker og ikke mindst MEGET billigere, end det som kan købes.

God weekend ♥ //Regine Elisabeth

 

 

 

4 Comments

 1. Sanne februar 19, 2016 at 7:02 pm

  Uhh det lyder lækkert. Det vil jeg prøve! Din tartar sauce vakte glæde her i huset…..til kylling. Det fungerede super godt!

  Reply
  1. RegineElisabeth februar 19, 2016 at 8:12 pm

   Ja – det skal du helt sikkert Sanne. Sikke skønt at høre at i har prøvet den – og så til kylling. Det vil jeg da også prøve – det lyder jo vildt godt 😀 God weekend <3

   Reply
 2. Anne Birgitte Jensen februar 19, 2016 at 7:36 pm

  Wauuu den skal bare prøves, snart!

  Reply
  1. RegineElisabeth februar 19, 2016 at 8:14 pm

   Ja – jeg er sikker på at du vil elske dem <3 Hvis vi ender med at ses i weekenden får du selvfølgelig en lille flaske <3 Knus

   Reply

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *