Hjemmelavet tomatsuppe

DSC00927Luca og jeg kom til Danmark igen fredag morgen. Efter nogle skønne dage med familie hygge, god mad og masser af frisk luft var det rart at komme hjem til Martin og vores egne senge. Vi håber, snart at kunne tage på en lille mini-ferie til Norge igen ♥

Jeg lavede en lækker tomatsuppe fredag eftermiddag, som bestemt er værd at forsøge sig med. Utrolig let at lave (ca. 40 minutter i alt) og aldeles velsmagende for både store og små.

DSC00928

Ingredienser til 4-5 personer

2 løg

3 fed hvidløg

1 stængel bladselleri

1 gulerod

4 ds flåede tomater

1 ds tomatpure

1 liter grøntsagsbouillon

3 tsk paprika

én håndfuld frisk basilikum (eller 2 tsk tørret)

2 spsk. balsamicoeddike

2 dl fløde

Salt&peber

DSC00924

Fint hakket løg, hvidløg, gulerod og bladselleri svitses i en stor gryde med olie i ca. 5 minutter. De flåede tomater, tomatpuré og grøntsagsbouillon hældes i. Paprika, hakket basilikum, balsamico eddike og salt&peber tilsættes og det hele småkoger i ca. 20 minutter. Jeg blendede suppen med en stavblender og tilsatte derefter fløden. Tilsidst smagte jeg igen tomatsuppen til med salt og peber.

Vi serverede et lækkert brød, suppepasta, creme fraiche og frisk basilikum til suppen. Mmmmh en dejlig ret til kolde dage ♥ Tomatsuppen kan fint gemmes en uge i køleskab og bruges som forret til gæster, endnu en aftensmad eller en lækker frokost.

DSC00926

// Regine Elisabeth

3 Comments

  1. Pingback: Madplan uge 14 – Frk quintero

  2. Pingback: Ugen der gik … O G næste uges madplan

  3. Pingback: Ugen der gik … Og næste uges madplan

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *