Shephard’s Pie med oksekød

DSC00749

Igår lavede vi for første gang Shephard’s Pie. Normalt er den dog med lammekød, men vi brugte hvad vi havde, altså oksekød. I princippet er det bare en god kødsovs med bagt kartoffelmos ovenover. Der hvor kødsovsen adskiller sig lidt fra vores almindelige er, at der ingen flåedetomater er i, men til gengæld rødvin. Mmh – sikke en duft, der kom da kødsovsen simrede på komfuret igår.

DSC00753

Ingredienser

Kødsovs:

500 g oksekød

1 stort løg

2 fed hvidløg

2 stængler bladselleri

1 gulerod

½ squash

2 dl. rødvin

1 spsk tomatpuré

1 tsk timian

1 tsk oregano

lidt frisk basilikum

salt&peber

revet parmasan ost

Kartoffelmos:

1,5 kg kartofler

½ revet muskatnød

1 dl mælk

1 spsk smør

Salt

DSC00752

Kartoflerne skrælles, skæres i tern og koges til de er helt møre. Når de er færdige tilsættes mælk, smør og revet muskatnød. Det hele piskes, indtil kartoffelmosen har en passende konsistens. Tilsidst smages det til med salt.

Imens kartoflerne koger laves kødsoven. Løg, hvidløg og bladselleri skæres i fine tern. Gulerod og squash rives på et rivejern. Det hele svitses i en gryde med olie. Efter et par minutter kommes kødet i og brunes. Når kødet er brunet kommes krydderierne og rødvinen i og tomatpuréen tilsættes. Herefter skal kødsoven bare stå og simre i minimum 15 minutter (og gerne meget længere)

Når både kartoffelmosen og kødsovsen er klar kommes kødsovsen først i et ildfastfad og derefter fordeles kartoffelmosen ud over. Jeg brugte en sprøjtepose til kartoffelmosen for at lave de små bomber, men det er selvfølgelig helt unødvendigt 🙂 Til sidst rives parmasan ost udover og det sættes i ovnen i 20 minutter ved 180° varmluft.

DSC00758

Jeg synes, at det er en fantastisk hverdags ret, som det meste af tiden passer sig selv og så smager den rigtig godt. Vi lavede en salat af revet gulerod, gulebeder, squash, babysalat, og radisser. Jeg kom lidt olie, citronsaft og salt på salaten tilsidst. Mmmmh.

DSC00756

//Regine Elisabeth

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *