Hjemmelavet humus og fladbrød til voksne og babyer

Åhh ja – det var så den weekend. Den har været skøn og vi har nydt efterårsvejret. Jeg synes farverne og den friske luft er så fantastisk. Det giver mig fornyet energi. Jeg ved godt, at jeg er en af de få 😉 Vi har gået lange ture med barnevognen og været i parken og gynge. Derudover har der været masser af tid til indendørshygge. Jeg lavede humus og fladbrød idag som eftermiddagsmad. Sikke let og lækkert. Det var også et hit hos Luca.

DSC09216

 

Min humus er lavet af én dåse kikærter, tahin, citronsaft, olivenolie, kikærtevand og hvidløg. Jeg brugte ca. et par skefulde af hver ingrediens og 1 stort fed hvidløg, men det bedste er at smage til efterhånden som man får det blendet sammen med sin stavblender. Efter at have taget en lille portion fra til Luca tilsmagte jeg det sidste med salt og peber 🙂 Tahin kan blandtandet købes i SuperBrugsen til 32kr fra Urtekram og lidt billigere i Rema 1000 til 20kr – dog er den ikke økologisk!

Fladbrødene var lettere end jeg havde troet. En gærdej af ca. 2 dl. vand, 15 g gær, 1 tsk sukker, 1 tsk salt og mel i til dejen var blød uden at klistre. Derefter lod jeg dejen hæve i en skål med et rent viskestykke over i ca. 30-40 minutter. Fladbrødene bages på en brændvarm pande UDEN fedtstof. De runde brød rulles tyndt ud med en kagerulle.

En god eftermiddags snack til både børn og voksne.

// Regine Elisabeth

1 Comment

  1. Pingback: Ugen der gik.. Og næste uges madplan

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *