Aktiver din baby SÅDAN

Vi kender vist alle de dage, hvor ens baby kræver lidt mere end ellers. På disse dage er det alt afgørende, at man har forskellige spændende ”lege”, som kan bruges med barnet. Jeg har lavet en top 10 over skønne aktiviteter som min egen Luca(9 måneder) elsker.

122621-2972122149c54481a93205eaa41e9542

  1. Gå en tur i haven/skoven/parken med baby på armen og rør ved grene, blade, blomster og andre ting der måtte være spændende. Det er sansemæssigt super godt for vores kære små.
  2. Spille musik og lege sanglege. Jeg har selv fornyligt købt rasleæg (16kr), kazoo (15kr) og rangle med bjælder (25kr) HER  – super billigt. Vi har brugt det hele flittigt. Husk at lave fagter eller bruge instrumenter til sangene, så du fanger deres opmærksomhed 😉
  3. Kigge og bladre i bøger med hårde sider. Luca elsker at ”læse” bøger. Det er sjovt at følge, hvordan de udvikler sig med denne aktivitet. Fra kun at kigge, til at ”slå” på bogen, til at bladre og til nu, hvor jeg tydeligt kan se, hvordan hun inspicerer billeder i bøgerne samt bladrer helt bevidst. Så sødt.
  4. Sæbebobler. Et vidundermiddel til en træt baby, som måske gerne skulle være vågen en smule endnu. En af de eneste aktiviteter, hvor det er bedst at baby ligger på ryggen og ser op efter boblerne. På denne måde ser babyen flest bobler og kan følge dem i længst tid.
  5. Være med i vores projekter. Det kunne være at sidde i/med vasketøjet, mens mor lægger det sammen eller at sidde ved siden af skålen, når der bages boller og hjælpe til med æltningen. Der er massere af ting vi gør i hverdagen, som de små elsker at være en del af 🙂
  6. Lege med legetøj i en hule lavet under spisebord eller andet. Det er forunderligt og spændende, ihvertfald for en baby på 9måneder 🙂
  7. Mærke på forskellige teksturer. Her kunne der stilles x-antal bøtter op med forskelligt indhold, som din baby kan føle på med sine hænder. Man kan bruge havregryn, ris, vand, kold grød, kogt pasta, ukogt pasta, mel, kikærter, linser. Vær opmærksom på at baby IKKE får kerner osv. i munden. Giv evt. sut mens der udforskes.
  8. Trille bold. Sid lidt væk fra siddende eller mave-liggende baby og tril en bold. God koordinationsøvelse og super hyggelig aktivitet.
  9. Danse til musik og tumle i seng eller sofa. Sæt musik på og giv den gas i en stund. Løb rundt i stuen, rul babyen i sengen osv. Husk det er intenst for den lille – så alt med måde.
  10. Abe efter. Sid med baby forean dig og lav forskellige lyde med munden eller bevægelser med tungen, så babyen kan efterligne. Det er en god ide også at efterligne dem 🙂

//Regine Elisbeth

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *