Risotto med spinat og champignon

DSC00615

Her til aften lavede vi en super lækker risotto med spinat og champignon. Vi lavede dampede asparges og kylling dertil. Mmh – skønt med lidt lækkert på en helt almindelig onsdag ♥. Endnu mere skønt var det, at der var hvidvin tilovers som både blev nydt til maden og lige nu. Efter 2 år uden vin eller andet alkohol (pga. graviditet og 1 års amning) er det fantastisk, at kunne nyde et glas vin, når Luca er lagt i seng.

DSC00585

Ingredienser

5 dl grødris

250 g frisk spinat

3 små skalotteløg

2 fed hvidløg

500 g champignon

Èn håndfuld frisk persille

1 dl hvidvin

1 L Hønsebouillon 

50 g parmasanost

Salt&Peber

Olivenolie

Champignon steges på panden i lidt olivenolie. 1 minut inden de er færdige tilsættes hakket persille og det hele hældes derefter i en skål. Tilsæt lidt olivenolie i den tomme sautepande og kom finthakket løg og hvidløg i. Efter et par minutter tilsættes grødrisene og steges i 5 minutter ved middelvarme. Nu tilsættes hvidvinen og det hele koger let, mens alkoholen fordampes – det tager omkring 5 minutter. Bouillonen tilsættes nu lidt efter lidt, det er vigtigt at grødrisene har lidt væske at småkoge i hele tiden – dog ikke for meget af gangen. Når risottoen har kogt i 25 minutter og alt bouillon er kogt ind risene, rives parmasanosten i. Det hele smages til med citronsaft, salt og peber. Risene må gerne have en smule bid, men hvis du hellere vil have dem helt udkogt, bruger du bare mere bouillon og koger det indtil risottoen har den rette konsistens. Tilsidst vendes den friske spinat, de stegte champignoner og en smule bouillon i risottoen og det varmes indtil spinatbladene er faldet sammen – ca. 5 minutter.

Alt i alt brugte jeg en time på at lave denne ret, så fremover vil det nok være en weekendret. Jeg brugte grødris istedet for risottoris, fordi jeg havde nogle tilovers fra julen. Jeg synes, at det er så dejligt, når jeg ikke skal ud og købe alverdensting for at lave en lækker ret, men bare kan bruge det, som jeg alligevel har i skabene.

DSC00608

Resten af min aften skal bruges på at læse i ”Alt det lys vi ikke ser” en virkelig smuk fortælling, som jeg glæder mig til at fortælle jer om her på bloggen. Her er et par billeder fra vores hverdag ♥ Rigtig god onsdag aften til jer alle ♥

DSC_6137 DSC_6270

// Regine Elisabeth

1 Comment

  1. Sanne januar 27, 2016 at 9:29 pm

    Uhm sikke noget lækker mad! Jeg lader tippet om grødrisene gå videre til Henrik. Det er ham der laver risotto her i huset.

    Reply

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *