Hjemmelavet MÜSLI

DSC00323-1

Lørdag formiddag, hele huset er fyldt med weekendstemning – hvor er det rart. Vi har sovet længe og hygget med morgenmad. Dejligt, at vi har en hel weekend, uden at skulle noget.

DSC00326-1

 

Jeg fik sådan lyst til müsli for nogle dage siden – dersværre er jeg ikke den store tilhænger af købe-müsli, som oftest indeholder tørret frugt og meget sukker. Derfor lavede jeg mit eget i aftes. Hold da op, hvor var det godt og let. Denne müsli er ikke særligt sød, men jeg fortrækker den sådan, for at kunne drysse hakket mørkt chokolade og godt med sød frugt på istedet. Man kan sagtens komme mere honning og sirup i, hvis man ønsker det sødere.

Ingredienser

1 dl. Mandler

1 dl. Hasselnødder

1 dl. grovvalsede havregryn

1 dl. hirseflager

2 spsk. sesamfrø

2. spsk. hørfrø

½ dl solsikkefrø

2 spsk. acaciehonning

2 spsk. muscovado sirup (Giver den mørke lidt glød – Kan fint erstattes med almindeligt sirup)

DSC00354-1

DSC00343

Nødderne hakkes groft og blandes sammen med alle de andre tørre ingredienser. Honning og sirup røres rundt i massen, indtil det er jævnt fordelt. Massen spredes ud over en bageplade med bagepapir. Bages ved 150 grader i 20-25 minutter. Vend ofte i müslien. Det er færdigt, når det har fået en fin gyldenbrun farve. Lad det afkøle helt, inden det kommes på glas. Det bliver knasende sprødt, når det er afkølet.

DSC00341-1

I middags var vi ude og nyde sneen for føste gang med Luca. Det var simpelthen så dejligt med noget friskt luft. Håber i alle nyder weekenden og ikke mindst sneen.
IMG_0165

IMG_0178

//Regine Elisabeth

 

 

 

 

1 Comment

  1. Pingback: Madplan uge 2

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *