Cremet pastaret UDEN fløde

På torsdag er det valentins dag. Det er jo egentligt ikke et særligt dansk fænomen. Men hvorfor ikke hylde kærligheden bare en smule mere den dag – Give et ekstra kys eller et ekstra langt kram? <3

Helt tilfældigt har jeg arrangeret en tur i wellness med Martin netop på valentinsdag. En dato som jeg valgte tilbage i november, som en del af Martins julegave – 12 små og store dates iløbet af 2019. Lidt pudsigt 😉

Den her cremede pastaret er en sund smovse ret, som er helt helt perfekt til valentinsdag. Den er hurtig at lave og kan derfor let presses ind i en næsten helt almindelig torsdag aften.

Opskriften er lavet til ca. 4 voksne. Den kan nemlig også fint bruges til hverdags aftensmad eller gæstemad for den sags skyld.

Ingredienser til 4 personer

  • 500 g. pasta
  • 2 store kyllingebryst
  • 5 æggeblommer
  • 70 g. parmesan
  • 1/2 squash
  • 1/2 broccoli
  • 1 stor håndfuld sukkerærter
  • salt og peber
  • Olie og evt. lidt smør
  • evt. frisk timian

Fremgangsmåde

  1. Sæt saltet vand over til pasta.
  2. Kom smør og olie på en pande og lad den varme op.
  3. Læg begge kyllingebryst på den varme pande.
  4. Kom pastaen i vandet, når det koger.
  5. Skyld grøntsagerne og skær dem i mindre stykker og kom dem på panden med kyllingen. Vend både grøntsager og kylling indimellem. Krydder med salt og lidt peber.
  6. Brug æggeblommerne fra de hele æg og kom dem i en skål. Parmesanosten rives på et groft rivejern og kommes i skålen med æggeblommerne.
  7. Tilføj salt og peber og rør det hele godt sammen.
  8. Fyldt grøntsager og begge kyllingebryst over på en tallerken. Skær kyllingen i skiver.
  9. Hæld pastavandet fra pastaerne og gem en smule (ca. 2 deciliter) i en lille skål
  10. Kom pastaen på panden, hvor kyllingen og grøntsagerne før blev stegt. Lad dem optage alt smagen fra kyllingen og grøntsagerne.
  11. Kom lidt af pastavandet i pastaen, så det bliver glinsende.
  12. Fjern panden fra varmen (meget vigtigt) og kom æggemassen i pastaen.
  13. Rør godt rundt og kom derefter grøntsagerne og kyllingen i.
  14. Server med revet parmesanost over og evt. med frisk timian.

Denne ret er inspireret af Jamie Oliver’s måde at tilberede pasta på, i hans pasta cabonara opskrift. Pastaen bliver helt formidabel – super cremet og lækker.

Rigtig god valentinsdag 😉

//Regine Elisabeth

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *