Natten-over grød

De morgener der… De flyver bare afsted. Inden man får set sig om, er alle ude af døren. Herhjemme bliver morgenmaden næsten altid til en liidt kedelig portion havregryn ofte med en smule frisk frugt på. Elliot får byggrød fra Aurion, som jeg laver på forhånd til et par dage afgangen.

Det er vel sundt nok, men hvad med nødder, bær og lidt til den søde tand? Det er der sørme ikke meget af. 

Derfor er vi begyndt, at lave morgenmaden klar om aftenen. Så er den lige til at hive ud af køleskabet, toppet med lidt lækkert og nyde sammen med hinanden i en stille stund, før alle skal have tøj på, sat hår og børstet tænder.

Morgenstund har ”ro” i mund!

Vi har altid forsøgt, at give børnene morgenmad hjemmefra. Mest af alt fordi vi godt kan lide ideen om, at samles ved morgenmadsbordet alle sammen. Den her ”natten-over grød” er fænomenal til at skabe ro under de travle morgener. Der er jo ikke meget ved det, hvis måltidet udelukkende består af ”spis nu din mad”, ”skynd dig nu lidt” og skrig og skrål, fordi børnene straks mærker, at vi voksne er stressede.

Jeg bruger maks 5 minutter på at bikse grøden sammen om aftenen. Det behøver slet ikke at arrangeres i glas, men kan fint bare laves i en skål til hele familien og deles ud på tallerkener om morgenen. 

Så hvis du vil spare lidt tid om morgenen og skabe mere ro og hygge så prøv at lave den her skønne ”natten-over grød”. Du vil ikke fortryde det.

Ingredienser

Portion til 1 voksen/2 børn

 • 1 dl havregryn
 • 2 dl mælk
 • 1 spsk chiafrø
 • 1 tsk kakaopulver
 • 1 lille tsk. rørsukker
 • 2 spsk. kogte bær
 • 1 spsk. nøddesmør
 • frisk frugt
 • evt. kokosskum, kakaodips, bipollen, mandelsmør, hakkede mandler

Fremgangsmåde

 1. Kom havregryn, mælk, kakaopulver, sukker og chiafrø i et glas eller en skål.
 2. Ryst glasset, hvis du har låg til eller rør i skålen med et piskeris.
 3. Stil det på køl natten over.
 4. Næste morgen kommes frugt, bærkompot eller friske bær, kakaodips, bipollen, mandelsmør, hakkede mandler eller anden drys oven på. 
 5. Kokosflødeskum: På billedet ses også kokosflødeskum, som smager magisk! Dog liiiidt en luksus udgave til hverdagene. Men hvis du har lyst, kan du let lave det ved at tage det tykke faste kokosmælk fra dåsen og piske det med en håndmikser i et par minutter. Du må ikke få væsken fra dåsen med. Stil evt. dåsen i køleskabet inden, så dit flødeskum er koldt, når du har lavet det. 

//Regine Elisabeth

1 Comment

 1. Pingback: Ugen der gik.. Og næste uges madplan.

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *