10 tips til at udnytte din tid optimalt

”Working smarter instead of harder”. Vi får ikke flere timer i døgnet. Men til gengæld kan vi øve os i, at bruge dem bedst muligt.

Overspringshandlinger:

Sommer tider bliver overspringshandlinger bare et kedeligt hverdagsmønster. Ikke? Det er bare så trist, når du går i seng om aftenen og kommer til at tænke på, at du slet ikke har fået gjort noget af det , som du ellers havde sat dig for at gå efter. Madpakkerne er ikke engang blevet smurt! Istedet kom du til at scrolle dit instagram feed, mens du så en halv film i tv. Nå men – så… på mandag, til d.1, neeej , til nytår. Sikke spild af tid.

Grib din dag!

Lad os istedet vende skuden, tage vores tid og os selv alvorligt, ”carpe diem” – som man siger og i det hele taget bare bruge tid på det, som vi virkelig ønsker og nyder. Få de daglige eller arbejdsmæssige opgaver færdiggjort og frigør tid til at arbejde hen mod dine mål, drømme og passion.

Har du endnu ikke sat dig nogle mål for 2019? Se mine metoder til at opnå mål og drømme eller læs mine nytårsforsæt. 

Her er det 10 tips, som kan hjælpe dig til at udnytte din tid bedst muligt. Tag små skidt mod dine mål og drømme, hver eneste dag. Lad dig inspirere og brug så din inspiration.

10 tips til at udnytte din tid optimalt

  1. Stå tidligere op end resten af familien. Få en god start på dagen. Tænd et sterinlys, fokuser på dagen, der står foran dig. Drik vand og lidt varmt. Du starter i harmoni og med overskud. Skønt.
  2. Skriv dine opgaver ned og prioriter. Hvilke er presserende, hvilke er vigtige og hvilke kan udføres, når/hvis du får tid.? Færdiggør de presserende opgaver først, derefter de vigtige og tilsidst (måske) resten.
  3. Afsæt et bestemt antal minutter til en opgave inden du går i gang. Det gør dig mere fokuseret og du bliver dermed hurtigere færdig med en opgave.
  4. Gør én opgave helt færdig, før du går videre til en ny opgave. Ikke noget med at kigge på telefonen, falde i snak med andre, begynde på noget andet eller hente et glas vand. Nej, nu gør du det her færdigt! Om 30 minutter har du masser af tid til alt det andet.
  5. Slå WIFI fra på din mobil, ipad og computer. På den måde udelukker du SÅ mange forstyrrelser, som tager din tid og ikke mindst dit fokus.
  6. Tag en kort pause, når din afsatte tid til en bestemt opgave er gået.
  7. Vær organiseret og hold orden omkring dig. Dette vil give dig mere fokus på den opgave, som du er igang med. ”Mess creates stress”
  8. Overvej hvor meget tid du ønsker at bruge på de sociale medier om dagen. Husk, at så lidt som 1 time om dagen samlet bliver over ét døgn om måneden. Måske ønsker du at bruge din tid på andre ting, som egentligt er mere vigtige og givende for dig? Jeg forsøger, at holde mig på 30 minutter om dagen.
  9. Uddelleger opgaver. I hjemmet kan de andre familiemedlemmer have faste opgaver, som sparrer dig tid i hverdagen.
  10. Inddrag din familie og kollegaer. Gør det klart, hvornår du har brug for ro til at færdiggøre en opgave og fortæl selvfølgelig inden, hvornår du er færdig. Det ved du jo – på klokkeslet 😉

Øvelse gør mester:

Nyd processen i at blive bedre til at administrere din tid og udnytte den på bedste vis. Jeg øver mig hver dag! Slå ikke dig selv i hovedet, hvis du har været på instagram en hel aften. Der er en ny dag imorgen. Nyd istedet hvor meget du allerede har opnået ved at udnytte din tid, bare en smule bedre end tidligere.

Gå efter dine drømme. Du kan hvad du vil.

//Regine Elisabeth

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *