Hjemmelavede brændte mandler

Julenydelse i både duft og smag?

Brændte mandler! Godt nok fyldt med sukker omkring den ellers sunde mandel. Men det er vel jul? Og mmh…

Det er da perfekt at servere til kaffen, når man er sammen med familie eller venner… Eller som værtindegave i en fin lille papirspose. Jeg lover, at den vil blive sat pris på. 🙂

Brændte mandler tager ikke mere end et kvarter at lave. Når du er færdig med at lave en portion, dufter hele huset sødt af jul ♥

Her får du mine tre yndlings opskrifter på brændte mandler. En traditionel, en sød og én med et syrligt touch.

Hjemmelavede brændtemandler opskrift

Traditionelle brændte mandler

Ja, den traditionelle opskrift på brændte mandler. Dem du dufter, når du går rundt i byen og shopper julegaver. Mmh.

Hjemmelavede brændtemandler opskrift

Ingredienser

  • 100 g mandler
  • 1 dl vand
  • 1 dl sukker
  • 1 stor tsk. kanel

Brændte mandler med chokolade

Brændte mandler med chokolade smag. Så englene synger ♥

Hjemmelavede brændtemandler opskrift

Ingredienser

  • 100 g mandler
  • 1 dl vand
  • 1 dl sukker
  • 1 spsk kakaopulver

Brændte mandler med frysetørret hindbær

Brændte mandler med frysetørret hindbær er simpelthen skøn. Frisk og sød. Prøv den 🙂

Hjemmelavede brændtemandler opskrift

Ingredienser

  • 100 g mandler
  • 1 dl. vand
  • 1 dl sukker
  • 2 spsk frysetørret hinbær.

Fælles fremgangsmåde:

  1. Kom vand, sukker, mandler og kanel/kakaopulver (*) i en pande.
  2. Kog massen. Jeg bruger lidt over middel varme på komfuret.
  3. Rør ofte i mandlerne! Helt indtil du tager dem af varmen.
  4. Du vil se, at massen efter ca. 5 minutter begynder at blive tykt flydende. Tilsidst vil den krystallisere og tørre  fuldstændigt ind.
  5. De vil kort efter begynde at karamellisere langsomt igen.
  6. Så snart alle mandlerne er kamelliseret en smule på overfladen, tages panden væk fra varmen.
  7. Mandlerne hældes ud på en bageplade, som er dækket af et stykke bagepapir.
  8. Lad mandlerne køle af og nyd derefter de sprøde, knasende og søde brændte mandler.

*HVIS du laver de brændte mandler med frysetørret hindbær, så skal de frysetørrede hindbær kommes i panden, når massen er blevet tyktflydende. Drys også gerne med lidt ekstra, når du har tager de færdige brændte mandler af panden.

Opbevaring

Opbevaret i lufttæt glas. De kan dog stå på bordet i flere timer uden at blive bløde.

Papirsposer&frysetørrede hindbær

Jeg har købt papirsposerne i Søstrene Grene til meget få penge. Du kan også købe små papirsposer på nettet. Mine frysetørrede hindbær er fra Svansø og er købt i Super Brugsen til omkring 20 kr. for et glas.

//Regine Elisabeth

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *