Müslibarer UDEN sukker

Kender i de dage, hvor man sender en madpakke med ungerne, som er så uinteressant, at man ihvertfald ikke selv ville glæde sig synderligt til frokostpausen. De dage, hvor man måske er faldet i søvn i den alt for korte juniorseng og kommer omtåget op et par timer senere – kun for at konstatere, at man flytter sig fra juniorsengen til ens egen seng, så snart tænderne er børstet?

Jep – det er nemlig de dage, hvor man morgenen efter står med madpakken i sidste øjeblik, inden man suser ud af døren på vej til børnehave eller skole med børnene. Det er lidt øv, at tænke på et par timer senere, når børnene sidder forventningsfulde til deres elskede madpakker.

Ja ja… Og sådan vil det jo nok være engang imellem. Men de her super sunde muslibarer uden raffineret sukker, er det perfekte at have liggende i køleskabet i hverdagene. Det er let, at sende sådan en sund lækkerbisken med i madpakken, som derefter let kan bestå af rugbrødsmadder og nogle cherrytomater.

… Müslibarerne er den perfekte erstatning for de mindre sunde ostehapsere eller små spegepølser. Og har mere gods i sig end en figenstang. Müslibarerne er fyldt med gode fibre og sund kokosolie. Suveræne til en lille aktiv mave, som skal ud i det kolde vintervejr, så snart låget er sat på madkassen igen.

Indgredienser:

 • Kakao-Spread af dadler. Se hvordan du LET laver den HER. Lav evt. dobbeltportion og brug resten som sund nutella.
 • 4 store spsk. kokosolie
 • 2 dl spelt gryn
 • 2 dl grovvalsede havregryn
 • 1 dl. kokosmel
 • 1. dl hakkede rosiner (kan også være tørret/frysetørret frugt såsom hindbær, granatæblekerner eller abrikos)
 • 1 dl. hakkede eller hele mandler
 • 2 tsk. kanel
 • 100 mørk chokolade.
 • evt. lidt guld, bronze eller farvet støv eller frysetørrede hindbær til at pynte med på toppen.

Fremgangsmåde:

 • Lav din SUNDE KAKAO-SPREAD.
 • Smelt derefter kokosolien i en gryde eller i microovnen
 • Kom den sunde kakao-spread og den smeltede kokosolie i en stor skål, sammen med de resterende ingredienser.
 • Rør i massen indtil det har en ensartet koksistens
 • Kom massen i et passende fad med bagepapir i. Jeg bruger et fad som er 20×10 cm.
 • Pres massen godt sammen, kom husholdningsfilm over og smid det i fryseren.
 • Tag fadet op af fryseren igen efter 30 min.
 • Løft bagepapiret med den meget kolde müslimasse op og skær müslibarene i ønskede størrelser. Skær helst med en meget skarp kniv. (Det er bedst af PRESSE kniven igennem massen istedet for at skære frem og tilbage, da det kan få den til at smuldre lidt.)
 • Smelt chololade over vandbad eller i microovn og fordel det ud over muslibarene med en teske.
 • Kom dem i køleskabet og spis så snart chokoladen er størknet.

Når du skal smelte din chokolade kan du endten vælge at smelte alt chokoladen på én gang eller vælge at smelte 2/3 af den hakkede chokolade først, hvorefter du kommer den sidste 1/3 i det smeltede og derefter rører rundt indtil det hele er smeltet. På den måde tempererer man chokolade på gefühl 🙂 Det giver et dejligt lille knæk, når du bider et stykke af din sunde müslibar.

Kolde müslibarer med en smule ”dug” på efter at have stået i køleskabet.

Glæd jer til at sende sådan en med i madpakken eller spis den når du er lækker sulten og blodsukkeret har brug for at komme op !

Rigtig god weekend alle sammen.

//Regine Elisabeth

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *