Billig og bæredygtig pakkekalender

Der er noget helt særligt over juledagene i december. Specielt de 24 første indtil kalenderen siger d. 24 December. I år har vi lavet en pakkekalender til vores ældste, for at forsøde decemberdagene, bare en smule mere, end de er i forvejen. Pakkekalenderen er billig og ikke mindst bæredygtig! Alle tingene i kalenderen er købt brugt. Langt de fleste er købt i genbrug, men vi har også købt enkelte ting såsom LEGO Friends og én af julebøgerne på DBA.

Den samlede pris for pakkekalenderen (uden bageingredienser) er ca. 160 kr. Den absolut dyreste pakke var bogen ”Julefortællinger”, som kostede 50 kr. Tingene fra den lokale genbrug er købt, når der har været 50 % på alt i butikken. Det sker flere gange årligt.

Pakkekalenderens største formål er at bringe lidt ekstra hyggelig familietid ind i decemberdagene. Derfor indeholder flere af gaverne hygge med julebag i køkkenet, kreative projekter, bøger, som skal læses af en voksen, LEGO, som skal samles sammen med en voksen og lidt film, som skal ses i fællesskab med resten af familien. ♥

Det er selvfølgelig slet ikke nødvendigt at give gaver hver eneste dag. Hvis man er mere til adventsgaver, hvor børnene får en gave hver søndag i advent, finder du måske bare fire lidt større ting i genbrug eller på DBA eller slår lidt af de mindre ting sammen.


– Bæredygtig pakkekalender –

 1. ”Julefortællinger” af Astrid Lindgren. De sødeste små julefortællinger om de fineste personligheder i Astrid Lindgrens verden. Det er den første af gaverne, fordi den skal læses i hver dag i december ♥
 2. En tegning af en pebernøddeopskrift. Det er søndag. 1 søndag i Advent og selvfølgelig skal vi bage pebernødder idag. Alle sammen. Familiehygge i nogle timer ♥
 3. Nissernes Ø (Nissebanden) DVD.
 4. En smule HAMAperler og en perleplade. Perlerne er puttet i en lille blikdåse med julemotiv.
 5. En pixibog med Skønheden og Udyret
 6. En lille refleks-mus. Til børnehavetasken.
 7. En smule julepynt til værelset eller køkkenbordet. Et juletræ og tre nisser.
 8. En pixibog med Alladin. 
 9. En LEGO Friends kasse med en lille isbutik. 
 10. Et 3D puslespil med prinsesser. 
 11. Pippi på de syv verdenshave DVD. 
 12. En blikdåse og et stort søm, som bliver til en hjemmelavet lygte. Blikdåsen er fra flåede tomater. Den er uden papir og rengjort. Der skal hamres huller i dåsen sammen med en voksen. Så fin og hyggelig til eftermiddagens mørke.
 13. Et ark klistermærker med Mickey Mouse, Minnie, Fedtmule og Anders and.
 14. Disney bog med Kejserens nye klæder.
 15. En stor brunkagedej, som skal rulles ud, trykkes figurer i, bages og pyntes. Dejen kommer selvfølgelig først i pakken om morgenen kort tid inden den skal åbnes.
 16. En malebog.
 17. Otto er et næsehorn DVD.
 18. En lille LEGO FRIENDS kasse med en bjørn.
 19. En pixibog med Bjørne brødre.
 20. En Disneybog om Ariel.
 21. Julepynt til værelset. To nisser.
 22. Juhu det er jul, Julius. En hyggelig julebog.
 23. Et ark klistermærker med Askepot, Bell, Snehvide, Tornerose, Rapunsel, Jasmin
 24. En LEGO friens kasse med en lille hund. Så er der lidt at fordrive tiden med mens der ventes… ♥

 


Dekorativ DIY pakkekalender:

Pakkekalenderen er sat op med to kroge i loftet. Der er boret ét hul i hver ende af træet. Her er der sat en snor igennem. Disse snore er derefter sat på krogen. Vi har lagt fem lange stykker snor over træstykket. På den måde hænger der 10 snore ned. Med disse snore (to og to) bindes pakkerne fast. Jeg har forsøgt, at forme et juletræ ud af pakkerne, men de kan selvfølgelig også bindes på tilfældigt! Tilsidst satte jeg en lille batteridreven lyskæde på træstykket, som kan tændes om morgenen, når en pakke skal findes.

 

Indpakning:

Til indpakningen har jeg brugt avispapir istedet for at købe metervis af gavepapir, som alligevel ender i skraldespanden få sekunder efter, at pakkerne er blevet åbnet. Det er faktisk ret let at finde flotte og dekorative billeder i en avis, som pynter gaverne. Vi får ikke selv aviser, men jeg kunne få et par brugte aviser fra Martins arbejdsplads. Jeg tænker også, at der kan være familiemedlemmer, naboer, biblioteker, tandlæger eller lign., som kunne have et par aviser, der bare var havnet i pap containeren istedet.

Du kan selvfølgelig også gemme gavepapir og genbruge det til årets pakkekalender eller adventskalender. Så spar på det nye gavepapir og lav en endnu mere bæredygtig pakkekalender og gør måske det samme med julegaverne? Det er ihvertfald tankevækkende hvor meget papir, der bliver smidt ud i december måned – og til hvilket formål!

Herunder kan du se, hvor flot avisindpakning kan være.

 

 

 

Du kan følge med, når vores datter åbner pakkekalenderen. Der kommer billeder fra vores uge, hver søndag i indlægget ”Ugen der gik….”

// Regine Elisabeth

Instagram: @frkquintero   Facebook: Frk Quintero

3 Comments

 1. Susanne Nørgaard november 15, 2018 at 10:37 am

  Hvor bliver jeres lille datter glad for sin kalender. December er bare så dejlig ❤️

  Reply
  1. RegineElisabeth november 16, 2018 at 11:54 am

   Ja, du har helt ret. Hun er allerede helt opslugt af den 🙂 Så ligenu er der lidt lang tid til 1. december. Men ihvertfald er der noget at se frem til. Ja – december er simpelthen en skøn måned <3

   Reply
 2. Pingback: Ugen der gik.. Og næste uges madplan

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *