Fødselsdags tapas og næste uges madplan

Som lovet får i her listen over de ting jeg serverede som ”tapas” til mine gæster på min fødselsdag. Dagen inden gæsterne skulle komme gjorde jeg de fleste dips klar samt bagte fladbrødene. På dagen varmede jeg blot fladbrødene og skar dem i mindre stykker. Resten af tingene lavede jeg og anrettede jeg inden gæsterne kom kl. 11. 🙂

Dips:

  • Rødbede hummus
  • Almindelig hummus
  • Artiskokhummus
  • Cashewnødde ”flødeost” med og uden purløg
  • Torskerognscreme –  en blanding af torskerogn, cremefraiche, citron, dild, salt og peber. 
  • Laksecreme – en blanding af varmrøget laks, dild, purløg, cremefraiche, citron, salt og peber.

Grøntsager:

  • Agurkestænger
  • Gulerodsstænger
  • Rucola salat
  • Masser af oliven. Med sten, uden sten og grønneoliven med mandler

Ost:

  • Gammel knas (købt i Sallings osteafdeling)
  • Pølseost (købt i Sallings osteafdeling) – en hollandsk smelteost, som er røget.
  • Cheddarost
  • Brie
  • Champignonost
  • Blåskimmelost
  • Ostehapsere til børnene

Kød:

  • Parmaskinke
  • Serranoskinke
  • Spegepølse
  • Kyllingespyd
  • Mini frikadeller

Knas:

  • Saltede mandler
  • Syrlige og krydrede græskarkerner, mandler og cashewnødder
  • Pistagenødder
  • Grissinistænger
  • TUC kiks

Brød:

  • Hjemmelavede fladbrød
  • Flutes

Pynt:

  • Halverede grantæbler
  • Rosmarinstilke
  • Store kabersbær (som selvfølgelig også kunne spises)
  • Vindruer

 

 

♦ MADPLAN ♦

Mandag:

Burger med andekød fra weekendens ænder. 

Tirsdag:

Boghvede pandekager. Æg, serranoskinke og frisk spinat tilberedes indeni pandekagen på en varm pande.

Onsdag:

Pasta og kødsovs. Dertil gnavegrønt og hjemmelavede rodfrugtchips.

Torsdag:

Rester.

Fredag:

Bøf med løg og kogte kartoftler. Dertil en frisk grøn salat af køleskabsresterne,

Lørdag:

Paprikagryde med kylling. Dertil vilde ris.

Søndag:

Tacoskaller med kyllingerester fra lørdagens paprikagryde.

//Regine Elisabeth

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *