Smuk salat med agurk, granatæble og tahindressing

Salaten her var vores bidrag til sidste lørdags sammenskudsgilde med min familie. Jeg synes, at farverne er så smukke og på en måde meget efterårsagtige. Granatæblerne er så røde som de nedfaldne blade, det lilla blomkål er præcis som de lyslilla lyng udenfor vores dør og salatbladene, så grønne som vores hæk og græs er lidt endnu.

En grov og samtidig sød og blød salat, som er god for maven og immunforsvaret i denne tid, hvor overgangen mellem efterår og vinter så småt begynder. Granatæbler, som kan købes for næsten ingenting lige nu, er jo sprængfyldt med antioxidanter og derfor super gode for os lige nu. Herlig årstid. Jeg elsker, at det bugner med økologisk grønt, både ved vejboderne og i supermarkederne.

Ingredienser

Salat

 • 1 pose blandet salat
 • en håndfuld lilla, orange eller almindeligt hvidt blomkål
 • ½ agurk
 • ½ granatæble
 • en stor håndfuld små mozarella kugler
 • Saft fra ¼ citron.
 • lidt olivenolie.
 • Salt&peber.

Dressing

 • 3 spsk. lys tahin
 • 2 spsk citron
 • 1 tsk honning
 • 1 fed hvidløg
 • salt&peber
 • ca. 1 dl vand

Fremgangsmåde

Salat

 1. Vask og ”tør” alle grønsager. Tag kernerne ud af granatæblet. Jeg skærer granatæblet over, flækker et lille stykke af og skubber kernerne ud med min tommelfinger. Jeg ved, at der er MANGE måder at gøre det på. Men på denne måde kommer der ihvertfald ikke saft over hele køkkenet 🙂
 2. Skær agurkerne i tynde strimler på den lange led. Enten med en kniv eller med et mandolinjern. Jeg brugte mandolinjern.
 3. Skær blomkålen i helt små buketter.
 4. Anret salaten på et fad med salat nederst. Derefter agurk, blomkål, mozzarella og granatæblekerner. Derefter kommes der en smule olivenolie og citronsaft ud over salaten og en lille smule salt og peber.

Dressing

 1. Rør tahin, citron, honning og hvidløg sammen indtil blandigen tører lidt ind.
 2. Kom vand i lidt efter lidt indtil konsistensen er godt flydende
 3. Smag til med salt og peber. Evt. citron og honning alt efter smag.
 4. Kom tynde stråler dressing ud over salaten eller server den i en lille skål ved siden af.

 

//Regine Elisabeth

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *