Sund kakao-spread

What’s not to like?

En sød, blød, cremet og sund ”spread” – creme, smør, dip – om du vil! Det som vi bare ikke kan undvære i køleskabet, når en vis lækkersult trænger sig på sidst på dagen.

Den er god til boller og brød, en ristet rugbrød eller en almindelig rugbrødsmad med skiver af æble over, som dyppelse til frugt, på morgenmad, som den søde del til desserter eller bare til at spise med ske 🙂 . Den sunde kakao-spread kan holde sig i over 1 måned i køleskabet, men herhjemme når den slet ikke så langt 🙂

Den er god som en lidt anderledes pålæg, når vi får gæster på besøg til morgen/formiddag eller i madpakken. Selvfølgelig helt uden tilsætningsstoffer og raffineret sukker.

Ingredienser

  • 100 g. udstenede dadler
  • ca. 1 dl kokosmælk
  • 1 spsk kakao
  • 1 spsk citronsaft
  • et nip salt

Fremgangsmåde

  1. Fjern stenene fra dadlerne og kom dem i en foodprocessor
  2. Kom kakao, salt og en smule kokosmælk i foodprocessoren.
  3. Blend ingredienserne og kom mere kokosmælk i lidt efter lidt. Stop når din kakao-spread har en god cremet og ensartet konsistens.
  4. Kom det i et rent glas og opbevar det i køleskabet.

Hvis jeg ikke kun skal bruge denne kakao-spread til pålæg, så har jeg ofte lavet dobbeltportion. Derudover kan den fint blandes med de sunde kakaonibs, så den får en smule knas.

//Regine Elisabeth

(Visited 42 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *