Ovnbagt hokkaido med æg og tomat

En fantastisk hverdags ret, som både kan serveres til kylling, en hakkebøf eller som hovedrolle med salat til. Hokkaidogræskar stykkerne, som danner bunden i bradepanden, bliver nærmest silkebløde indeni og blander sig med æggene, som har en helt flydende blomme. Alt i alt en skøn skøn hverdags ret, som kun tager 5 minutter at forberede, hvorefter den hygger sig i ovnen indtil, at der er spisetid. Kødet kan evt. kommes med i ovnen, så der næsten ingen opvask er efter aftensmaden.

Den ovnbagte hokkaido med æg og tomat er også herlig til frokost, hvis man trænger til lidt ekstra grøntsager eller har rester fra dagen forinden. Hvis du ønsker en mere fedtfattig udgave af denne ret, så kan du sagtens undlade osten. 🙂

Ingredienser

3-4 personer

  • ½ hokkaido græskar
  • 300 g. cherrytomater
  • evt. 1 frisk mozzarella ost (du kan også bruge revet ost)
  • 6 æg (Jeg brugte str. M)
  • en lille håndfuld finthakket persille
  • 2 spsk oregano
  • salt&peber
  • en smule olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Skær dit hokkaidogræsker halvt over og fjern kernerne, skrald mm. Græskaret kan skæres i skiver eller tern, som er ca. 0,5 cm. tykke.
  2. Halver cherrytomaterne og vend både græskarstykker og tomater i olivenolie og oregano.
  3. Fordel grøntsagerne på bagepladen og kværn salt ud over. Vend gerne tomaterne opad, så væsken ikke løber ud.
  4. Bages ved 200 g. almindelig ovn i ca. 20 minutter + 5 minutter 200 g. grill (almindelig ovn)
  5. Derefter tages bagepladen ud og æg og evt. ost lægges forskellige steder på græskar- og tomatstykkerne .
  6. Efterfølgende bages det hele på 200 g almindelig ovn i ca. 7 minutter. Mærk på dine æg. De får let for meget. De skal have en flydende blomme. Bagetiden varierer efter æggenes størrelse.
  7. Når retten serveres kommes salt og peber på æggene og der drysses med hakket persille.

God fornøjelse 🙂

// Regine Elisabeth

(Visited 24 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Pingback: Ugen der gik.. Og næste uges madplan

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *