Vegetar ”kødsovs” med sorte bønner

En næsten uerstattelig ret, som vi har praktiseret SÅ mange gange herhjemme, er selvfølgelig den klassiske ”pasta og kødsovs”. Martins favorit hverdagsret  🙂

MEN – her kommer ”pasta og kødsovs vol. 2” med sorte bønner istedet for oksekød. Oksekød er meget belastende for miljøet og noget dyrere end en pose sorte bønner 🙂 Denne vegetarret kan virkelig noget, og det kan endda konkurrere med den klassiske – selv hvis du spørger Martin 🙂 Den tager kun 10 minutter at lave og smager overraskende godt – perfekt hverdagsret!

Vi har allerede fået det fire gange de sidste to uger, og er slet ikke trætte af den. Den giver ikke den der tunge mæthedsfornemmelse, hvor man næsten kun kan smide sig på sofaen, efter maden er spist. Derimod mætter den på en perfekt måde, hvor man stadig har energi til resten af aftenen. Skønt synes jeg 🙂

Ingredienser

  • 1 ds. sorte bønner (evt. fra Beauveis) eller tilsvarende mænge fra sorte bønner, som du selv har kogt med boullion og hvidløg
  • 1 stort løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 3 spsk. tomatpure
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk. oregano
  • 1 håndfuld finthakket persille

Fremgangsmåde

  1. Snit løg og hvidløg meget fint og kom det i en sautepande eller en gryde med olivenolie. Steges indtil de er klare.
  2. Tilsæt drænede sorte bønner, hakkede tomater og tomatpure.
  3. Kom derefter salt, oregano og finthakket persille i.
  4. Lad den simre i ca. 5-10 minutter og server evt. med en smule frisk persille på toppen.

Vi har både spist retten til pasta, ris og ovnbagte sprøde sødekartofler og en deljlig frisk salat. Lad mig endelig høre hvad i finder på at spise til retten?

//Regine Elisabeth

(Visited 43 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *