Suværen chokomüsli til den søde tand

Denne her chokomüsli smager så utrolig godt. Den er virkelig nem at lave og så er den helt vild sund! Du kan lave mange variationer af den og komme præcis det i, som du elsker eller synes er sundt eller lækkert til morgenmaden. Denne her er vores favorit. Den er lavet af de ting, som vi altid har i vores køkken.

Sjovt nok er chokomuslien mest en weekend morgenmad hjemme hos os. Vi har længe haft en vane med at spise havregryn med mælk og lidt frugt til hverdag, så vi overvejer slet ikke at stille den (måske) mere sunde chokomüsli på bordet. Jeg tror vi skal til, at vænne os til at have den med på bordet og evt. bruge det som topping på havregrynene.

Jeg laver ofte denne musli om eftermiddagen, lige inden vi går igang med aftensmaden. På den måde er ovnen klar til at tilberede vores aftensmad efterfølgende og så synes jeg også at det er rart, at få gang i det hele på én gang, så vi kan få ryddet helt op i køkkenet, når ungerne er puttet.

Ingredienser

  • 3 dl. finvalsede havregryn
  • 1 dl. hirseflager
  • 1 dl. mandler
  • 1 dl. kokosmel
  • 1 dl. solsikkekerner
  • 1 stor spsk. kakaopulver
  • ½ dl ahorn sirup
  • 3 spsk. jomfru kokusolie

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 130°c varmluft.
  2. Bland alt korn, frø osv. i en stor skål
  3. Kom ahornsirup og jomfrukokusolie i og rør indtil du har fået en helt ensartet masse.
  4. Fordel massen på en bageplade og kom det i ovnen.
  5. Bag det i 30 minutter og rør i det et par gange undervejs. (Hold ALTID øje med müslien, så den ikke brænder på.)
  6. Lad det køle af på bagepapiret på en kold rist.

Indtil nu, har vi altid spist chokomuslien med A38 eller lignende surmælksprodukt og med en smule frugt på. Det smager også forrygende med helt kold mælk. Hvis du vil skrue ekstra op for sundhedsfaktoren på chokomüslien, kan du f.eks. drysse med rå kakaonibs og bipollen. Begge dele kan købes i helsekosten og sommetider i almindelige dagligvarebutikker.

// Regine Elisabeth

(Visited 38 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. Stine oktober 16, 2018 at 11:57 am

    Mmm den ser god ud, regine – den må jeg prøve at lave!!

    Reply
    1. RegineElisabeth oktober 18, 2018 at 4:55 am

      Søde Stine ❤ Det må du helt sikkert – god weekend imorgen

      Reply

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *