Endnu en efterårssalat

Jeg synes, at denne salat er så smuk, mørk og rigtig efterårs-agtig. Den passer perfekt til denne tid med mørke morgner og aftener. Vi står typisk op omkring kl. 6 om morgenen, og der er der altså fuldstændigt sort nu. Jeg synes, det er så hyggeligt, at vi endelig kan tænde et stearinlys, mens vi spiser morgenmaden.

Ingredienser:

  • 1 løg
  • 200 g champignon
  • 1 hvidløg
  • 1 ds. grønne linser, eller kog dem selv (Jeg brugte en dåse økologiske grønne linser fra Beauvais)
  • 1 pose blandet salat
  • 1 spsk. kapers
  • ½ citron
  • 1 håndfuld hakkede saltede cashews

Fremgangsmåde:

  1. Hvis du, som jeg, har købt usaltede cashewnødder, rister du nødderne på en pande med 1 spsk. olivenolie, ved middelvarme. Når de har fået lidt farve, hældes de over på en stor tallerken og saltes efter behag. Lad dem køle helt af, så de bliver sprøde igen.
  2. Skær løget i ringe og steg dem langsomt på panden, i olie, indtil de er helt stegte/karameliserede.
  3. Rens og skær champignonerne i skiver. Steg dem på pande i en smule olivenolie. Husk at stege med god varme og salt først, når de er stegt. Ellers har de svært ved at danne stegeskorpe og bliver nærmest kogt istedet.
  4. Hæld vandet fra linserne og skyld dem med frisk vand.
  5. Anret salaten med salat nederst, derefter linser, champignon, kapers (kan hakkes eller udskiftes med mere salt), karameliseret løg, cashewnødder og afslut tilsidst med at komme citronsaft ud over salaten.
  6. !!!Salaten skal nydes, mens den stadig er lun. Det gør en stor forskel for denne salat!!!

♦ Husk at madplanen for næste uge kommer i aften sammen med fine billeder fra en skøn uge ♦

Rigtig god søndag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ s 1over nyder jeg virkelig også vores smukke pejs om morgenen. De smukke flammer giver hygge og en dejlig varme.
(Visited 31 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Pingback: Ugen der gik … Og næste uges madplan

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *