5 skønhedstips uden skod-kemi

Overskriften siger jo lidt sig selv. Hvordan kan vi forkæle os selv uden at fylde huden med en masse skod-kemi. (Super udtryk hvis du spørger mig – for det er da virkelig skod!)

Jeg er selv ALT for dårlig til at trække en time eller to ud af mine aftener engang imellem for virkelig at forkæle mig selv. Selv om, at jeg altid synes det er så skønt, når jeg gør det !! Jeg tvivler på, at jeg er den eneste, som går kold i sofaen når først børnene sover og opvasken er klaret? Men nu VIL jeg være bedre til at slæbe mig selv ud på badeværelset én gang hver eller hver anden uge. Låse døren (mand eller kæreste må være standby på børnene, som alligevel ikke vågner), sætte ynglingsmusik/podcast på Ipad eller telefon, tænde et par levende lys og fylde badekar, fodbad eller tænde for bruseren. I kan selvfølgelig gøre det på jeres helt egen måde, så længe det er afslappende for både krop og sind. Hvis du kunne bruge et par naturlige tips, som ikke inkluderer skod-kemi, så læs med her under.

1.

Lav en kølende, forfriskende og peelende ansigtsmaske. Den kan med fordel laves, når aftensmaden laves og stilles i køleskabet, så den er kold, når du skal bruge den. Jeg bruger ofte denne:

– 1/2 avokado (blødgørende, nærende og rensende)

– 1/2 dl havregryn (peeler huden)

– 2 spsk skyr/yougurt naturel (stimulerer produktionen af kollagen som giver en mere ensartet hud)

– 3 cm agurk (rensende, kølende og giver en fin og frisk duft af agurk) – Giver lidt ”småstykker” i masken. Kan fint udelades, hvis det ikke ønskes. Tilføj istedet mere avokado og skyr.

Jeg bruger kun økologiske råvarer for at undgå sprøjte gift og andet skidt. Jeg kommer alle ingrediendserne i en foodprocessor, kommer det i et glas og stiller det i køleskabet. I denne portion er der rigeligt til to omgange på en uge 😉 Følg, som jeg, klicheen med to agurkeskiver på øjenene – det mindsker hævede øjne, mindsker sorte rander under øjnene (som ellers er en evig følgesvend, når man har to små børn og ingen nattesøvn) samt giver fugt til tørre øjne.

2.

Tag et fodbad. Fyld fodbadet med børnenes glaskugler og få fod massage og friske fødder. Giv fødderne en god fodbalsam efterfølgende. Fugt er svaret til tørre fødder.

3.

Efter ansigtsmasken er fjernet, er det skønt at bruge skintonic og en god creme eller olie. Jeg har netop været til et event med Rudolph care, som min søster inviterede mig med til. Deres produkter er fremstillet af økologiske ingredienser, og er uden parfume, parabener og kun med en minimal konservering. De dufter alle af den samme milde duft, som kommer fra Akai bæret. Vanvittigt lækre produkter, drøje i brug og (næsten) uden kemi. MEN …… Den eneste dårlige ting, der er at sige til det, er at det er ret dyrt. Men hvis vil give dig selv lidt hverdagsluksus så invester i nogle af deres produkter. Du vil ikke fortryde det.

4.

Hvis du, som mig, ikke har en god kemi-fri bodylotion til at smøre de nybarberede ben med, og ikke har penge til en lækker bodylotion fra Rudolph care eller andre produkter uden alverdens tilsætning, så ta’ det roligt ;). Det findes selvfølgelig en fantastisk erstatning, som absolut ikke er dyr og som kan bruges som bodylotion, make-up fjerner, massageolie, i hjemmelavet peeling til hænderne – you name it. Det er selvfølgelig MANDELOLIE. En af de eneste ting, som ALTID står i mit badeværelsesskab. Den kan købes i både matas, helsekoster og sikkert også mange andre butikker.

5.

Læg en lækker lak på dine nyvaskede og nyklippede negle. Det ser jo så flot ud, når neglene er nylakeret. Forbrugerrådet TÆNK har i december 2016 lavet en test af 62 forskellige neglelakmærker.… Og der er virkeligt mange neglelakker, som har både miljøbelastende stoffer, måske hormonforstyrrende (problematisk når vi ud over neglelak samtidig bruger alverdens andre produkter, tøj osv. med hormonforstyrrende stoffer i), og med parfumestoffer. Der i blandt de tre mærker, som jeg har i badeværlesesskuffen; OPI, CHANEL og MAC. Hvis man vil undgå farlig kemi i neglelak kan man f.eks. købe neglelak fra The Body Shop, Dior, Thomborg og andre. Kig selv på forbrugerrådet Tænk, hvor alle 62 testede kan ses. Hvis du som jeg, ikke lige løber ud og køber nye neglelakker, så forslår forbrugerrådet TÆNK, at du kan lufte ud, mens du tager neglelak på, og at du skal undgå at ramme huden.

Selvom vores badeværelse skal gennem en stor renovering indenfor de næste par år, så synes jeg lige, at I skal se de her smukke brune fliser fyldt med guld glimmer. Det må være luksusudgaven af 70’badeværelset 😉 Måske kan jeg gemme nogle af fliserne til et eller andet i huset senere hen. Kom gerne med ideér 😀

//Regine Elisabeth

2 Comments

 1. Susanne Nørgaard september 25, 2018 at 6:58 pm

  Dejlige “rene” tips til velvære. Jeg tror jeg skal prøve at blande mig en ansigtsmaske her inden vi skal afsted på ferie 🙂
  Jeg forstår godt du vil prøve at bevare nogle af de fantastiske badeværelsesfliser. De er smukke! Kunne evt bruges til små haveborde både som hele fliser eller mosaik. Men kunne også være flotte over komfuret!

  Reply
  1. RegineElisabeth september 30, 2018 at 6:06 pm

   Dejligt at du synes det Sanne 🙂 Lyder skønt med ansigtsmaske og ikke mindst ferie 🙂 Det er da en fantastiske idé med at lave små haveborde af dem, hvor de er lavet til mosaik. Så behøver vi heller ikke at være så forsigtige når de skal bankes ned 🙂 Tak for input søde du.

   Reply

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *