Hverdagstærte med spinat, kylling og mozarella

Det her smager BARE godt. En hverdagstærte som er smuk, sund og velsmagende. En tærte fyldt med sunde grøntsager og bare en smule kød (for mændendes skyld selvfølgelig). Luca er også vild med tærte og det fungerer så godt med et lille koldt stykke i madpakken dagen efter 😊

Jeg brugte denne HER tærtedej. For at gøre tærtedejen lidt sundere puttede jeg en smule solsikkekerner i. Det smager lækkert og giver børnene sunde kerner.

Indgredienser:

  • Tærtedej (lav denne HER (med lidt solsikkekerner istedet for lidt af melet), lav den som du plejer eller køb den færdig – hvad der fungerer for dig)
  • 10 frosne kugler hele spinatblade
  • 1 gulerod
  • cherry tomater
  • 1 pakke frisk mozarellaost
  • 6 æg
  • 1 kyllingebryst
  • 1 pose feldsalat

Fremgangsmåde:

  1. Saml tærtedejen og kom den på køl i ca. 30 minutter.
  2. Skær tomaterne i halve og gulerødderne i tynde skiver, pres vand ud af spinaten, skyl salaten og skær mozarellaen i skiver.
  3. Rul den afkølede tærtedej ud på et meldrysset bord og kom den i tærtefadet. Prik huller i dejen.
  4. Giv tærtedejen ca. 7 minutter i ovnen på 180ºc varmluft.
  5. Tag derefter tærtebunden ud og fordel spinat, kylling og gulerod i tærten.
  6. Rør æggene sammen og krydder med salt og peber. Kom den i tærten.
  7. Afslut med at ligge de halve tomater på og kom tærten i ovnen i 30 minutter eller til den er fin gylden på toppen.
  8. Når tærten er færdig fordeles feldsalaten på tærten.

 

Måske skal tærte på menuen i næste uge hjemme hos dig? Det skal den ihvertfald herhjemme!

Kig med imorgen, hvor resten af madplanen for næste uge kommer online sammen med billeder fra vores uge der gik 🙂

//Regine Elisabeth

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *