Efterårssalat med pandestegt grønkål, agurk og friske figner

Åh kære efterår …. Så er du her igen. Jeg er vild med (næsten) alt ved efteråret – duften som ændrer sig udenfor, den friske vind, de kølige nætter, regnvejrsdagene og ikke mindst de smukke farver på alle efterårsbladene. Selvfølgelig elsker jeg også at supper, varm grød og mere grove grøntsager begynder at passe til vejret igen. Fantastisk at bo i et land hvor vi får lov til at nyde alle fire årstider som alle, hver har sin charme.

Denne efterårssalat passer perfekt til et stykke kød, til en skøn gryderet, til hummus og et godt sprødt brød eller bare for sig selv til frokost. Salaten er en suveræn måde at få en hel masse grønkål på, fordi det ikke fylder nær så meget når det er blevet stegt på panden. Prøv salaten, hvis du vil have en velsmagende og mættende måltidssalat.

Ingredienser:

– 4 grønkålsblade (uden stokken)

– ½ agurk

– 3 håndfulde frosne edamamebønner

– 1 håndfuld ristede saltede cashewnødder (se HER hvordan du selv kan lave dem)

– 1 håndfuld tranebær

– 2 friske figner

– ca. 1 dl cremefraiche (eller skyr natural)

– saft fra ½ citron

– salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Lav de ristede saltede cashewnødder SÅDAN eller køb dem færdige.
  2. Grønkålen brækkes i mindre stykker og steges på en varm pande med fedtstof (smør/olie/ghee). Steges indtil grønkålen falder lidt sammen og bliver en smule tilberedt.
  3. Edemamebønnes koges i 30 sekunder og køles derefter ned med koldt vand. Efterfølgende drysses en smule salt over bønnerne.
  4. Den halverede agurk skæres i tynde lange baner med kniv eller på mandolinjern.
  5. Cremefraiche blandes med citron og en smule salt og peber. (Dressingen skal være syrlig :))
  6. Tranebær hakkes efter behag og fignerne skæres i skiver.
  7. Anret salaten med grønkål nederst, derefter edemamebønner, agurkebanerne, tranebær, figner, saltede cashewnødder og tilsidst cremefraiche dressingen.

Rigtig god fornøjelse, søde læsere.

Kig med i næste uge, hvor jeg giver ideer til hverdags selvforkælelse uden kemi.

 

(Visited 59 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Pingback: Ugen der gik … O G næste uges madplan

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *