Sund kartoffel-græskarmos med saltede mandler

En fantastisk efterårs grøntsag – hokkaido græskar ..! Både velsmagende, billig og sund. Derudover er det jo smukt at se på, når det venter udenfor på at komme ind og blive til aftensmad – og selvfølgelig også smukt med den orange farve i aftensmaden. I onsdags brugte jeg et halvt hokkaidogræskar til kartoffel-græskarmos. Så let, godt og super tilbehør til vores hele ovnbagte kylling.

Ingredienser til kartoffel-græskarmos til 3 personer

  • 300 g kartofler
  • 1/2 hokkaidogræskar (kerner og skræl fjernes)
  • 1 spsk. Smør
  • 2 dl kogevand fra kartoflerne og græskaret
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk citronsaft
  • evt. Lidt frisk timian eller citrontimian
  • evt. Lidt kyllingefon

Tidsforbrug: 30 minutter.

Fremgangsmåde:

  1. Kartoflerne skrælles og hokkaidogræskaret udhules og skællen skæres af.
  2. Kartoflerne skæres i små tern og hokaidogræskaret i større stykker, da de hurtigere bliver kogt. De koges indtil begge dele er møre.
  3. Når vandet hældes fra gemmes ca. 2 dl væske.
  4. Kartofler, græskar, smør og lidt kogevand piskes sammen med en elpisker.
  5. Herefter tilsættes salt, citron, krydderurter og evt. mere kogevand, hvis mosen ønskes mere blød og cremet.

Ingredienser til saltede mandler

  • 3 håndfulde mandler
  • 1 spsk olivenolie
  • Friskkværnet salt

Fremgangsmåde

  1. Olien kommes på panden sammen med mandlerne.
  2. Giv panden middel varme og rør ofte i mandlerne.
  3. Når mandlerne begynder at give sig og få farve, hældes de over på en kold tallerken.
  4. Her kværnes salt over mandlerne, mens der vendes i mandlerne.
  5. Lad dem køle helt af, så de bliver sprøde.

//Regine Elisabeth

(Visited 41 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Pingback: Ugen der gik … Og næste uges madplan

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *