Koldskål på 10 minutter ..

Da jeg var nede og handle i sidste weekend fandt jeg kærnemælk og A38, der var nedsat pga. dato. Jeg skyndte mig at hapse 2 af hver, så jeg kunne gå hjem og lave min egen koldskål. Vi elsker koldskål om sommeren – og har spist MEGET af det den sidste uge! Det er en dejlig dessert efter aftensmaden ♥ Det tager maks 10 minutter at lave en koldskål, og hvis du ikke har kammerjunkere til at komme i, kan der altid laves ristede havregryn til at drysse ovenpå. Her blander du havregryn med sukker og rister det på panden i smør. Mmh.

 

Ingredienser til 2 L Koldskål:

  • 4 æggeblommer (Jeg bruger pasteuriserede, men man kan sagtens bruge almindelige blommer)
  • 100 g. rørsukker
  • 4 tsk vaniljesukker ( eller kornene fra en hel vaniljestang, fordelt i lidt sukker)
  • 1 L kærnemælk
  • 1 L A38, tykmælk eller skyr
  • Reven citronskal fra en hel citron
  • 2 spsk citronsaft

Fremgangsmåde:

  1. Pisk æggeblommer, rørsukker og vaniljesukker indtil det er lyst.
  2. Tilsæt A38 lidt efter lidt og kom derefter kernemælken i, mens der stadig piskes.
  3. Riv citronskalden i og tilsæt citronsaften.

Rigtig god fornøjelse.

//Regine Elisabeth

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *