Efter MANGE forsøg har jeg endelig fundet frem til den perfekt opskrift på sund nutella! Den smager himmelsk og kan både bruges på brød, grød eller bare med ske 🙂 (Luca’s foretrukne). Nutellaen tager ca. 20 minutter at lave og der bliver omkring 2 dl. Prisen for den er ca. 30 kr., så den er ikke meget billigere end en almindelig nutella – til gengæld er den laaaangt sundere.

Ingredienser:

  • 100 g mandler
  • 100 g mørk chokolade. evt. 70 %. (fint hakket)
  • 2 spsk. honning
  • 3 spsk kokosolie
  • én knivspids fint salt

Fremgangsmåde:

  1. Steg mandlerne ved høj varme på en tør pande, indtil de begynder at få farve.
  2. Kør mandlerne i en foodprocessor indtil de bliver ”flydende”(Se billede). Det tager ihvertfald 10 minutter, så vær tålmodig. Det første lange stykke tid forbliver mandlerne som en tør masse.
  3. Tilføj honning, salt og fint hakket chokolade til mandelmassen og blend det en smule.
  4. Smelt kokosolien i en gryde og hæld det ned i foodprocessoren (lidt af gangen), mens massen blendes. Kom kokosolien i indtil nutellaen har opnået den ønskede konsistens.
  5. Hæld nutellaen på glas og opbevar det i et skab i køkkenet.

Øverste billede: Den færdige mandelmasse. Nederste billede: Massen er klar til den smeltede kokosolie.

En klassiker i forklædning! Mmmmm. God fornøjelse.

//Regine Elisabeth

1 comment on “SUND nutella”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *