Madplan uge 8

– Igen idag læser Martin ”Torkild Tyran” for Luca. Hun elsker den bog, hvilket jeg udemærket forstår. Den er så sød. 

De fleste nordjyder kan glæde sig til en dejlige uge med FERIE! Det er desværre ikke tilfældet herhjemme, for både Martin og jeg skal på arbejde. Luca holder heldigvis fri.  Vi har været så heldige at min mor, min søster og Martins søster vil bruge nogle af deres feriedage på at passe hende. Hun får altså en formidabel uge i dejligt selskab ♥ Hun glæder sig så meget!

I weekenden har vi gjort vores altan klar til foråret. Luca er begyndt at sove indenfor på en madras i weekenderne, fordi hun er for lang til barnevognen. Det betyder, at vi endelig kan fjerne barnevognen fra altanen og få noget mere plads derude – skønt. Derudover har vi fjernet gran, nytårs konfetti og sand fra gulvet. Gulvet er skrubbet med vand og sæbe og de store vinduespartier samt gelænder er vasket. Krydderurter, som ikke klarede sig helt igennem vinteren er smidt ud, og potterne er gjort klar til nye planter. Det var en dejlig energifyldt fornemmelse at få ryddet godt op og rengjort derude. Tilbage er vores hjemmelavede stigereol, æblekassen, sandkassen og en pallebænk(som nok også ryger ud næste gang, at vi har traileren her).

Vi er så småt begyndt at kigge på havemøbler til altanen, men har indtil videre ikke fundet det rigtige. Det eneste vi er kommet frem til, er at det skal være et stort bord med plads til 6 personer, muligvis rundt! Derudover har jeg også reasearchet lidt på forskellige planteborde. Jeg kunne godt tænke mig at have et lille bord til at plante, gøde afklippe osv. på, men jeg er lidt i tvivl om, om der i sidste ende bliver plads til det. Vi har nemlig også en lille gasgrill, som skal stå derud og selvfølgelig Luca’s sandkasse. Det kunne ellers være så fint, at have et sted til både redskaber og omplantning. Har i gode ideer til fine små planteborde, så send mig endelig et link i kommentar feltet. Det må også gerne være et plantebord, som man selv skal lave!. Åh, jeg glæder mig til, at vi om en månedstid kan begynde at så de første frø og gøre køkkenhaven og drivhuset klar. Vi har været så heldige, at kunne ”flytte ind” i min svigerfars gamle drivhus, da han har købt et større. Derudover har vi stadig de højbede som vi lavede hos dem sidste år!. De bor ca. 10 minutters kørsel fra os, så det bliver ingen problem at passe planterne derude.

DSC09198

To af de bøger jeg altid kigger i! 

Madplan Uge 8.

Mandag: Stegte ris med sukkerærter, broccoli og kylling. 

Tirsdag: Kartoffel-selleri suppe med ristede rugbrødstern og stenbidderrogn. 

Onsdag: Pasta carbonada med kogte bønner til. 

Torsdag: Rester eller rugbrød med hjemmelavet torskerognscreme. 

Fredag: Hjemmelavede gnocci m. svampe, oksekødsstrimler, feta og soltørrede tomater stegt på panden. 

Lørdag: En god bøf med store bagte kartofler fyldt med cheddar ost, bacon og cremefraiche. Dertil en grov salat med revet gulerod, hvidkål, grønkål og en sød dressing.

Søndag: Quinoasalat med cashewnødder, avokado, grønkål, tomater, ærter og ovnbagt laks.  

DSC09196

De fine påskeliljer på mit køkkenbord er sprunget ud. 

DSC09246

Morgenmaden stod på klatkager med passionsfrugt og cremefraiche  ♥ 

DSC09193

Frost på ruden og en smuk fuldmåne tidligere på ugen. 

//Regine Elisabeth

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *