Ymerdrys med hakkede mandler

Nogle gange trænger man bare til lidt variation, når det gælder morgenmad. Langt de fleste dage spiser vi alle tre bare havregryn med frugt og mælk, men sommetider tager vi lige en uges tid med noget andet. Jeg har ikke købt eller spist ymerdrys i mange år. Jeg ved egentligt ikke hvorfor, men tanken har ikke lige strejfet mig. Noget jeg ærger mig lidt over nu, for mmmh !!!!

DSC09164

Det er jo bare så godt og så er A38 eller andre surmælksprodukter bare så super gode for maven. I vores iver efter at kommer 100 % på toppen igen efter alt for mange dage i sengen de sidste par måneder, er det ihvertfald en perfekt morgenmad. Det er en god måde at få brugt de sidste skiver rugbrød i posen (som ingen har lyst til at spise, inden der tages hul på det nyindkøbte rugbrød). Derudover tager det kun 10 minutter at lave!

Ingredienser

  • 5 store skiver rugbrød (f.eks. kondi karl)
  • 3 store spsk. brun farin
  • 2 håndfulde finthakkede mandler

DSC09163

Fremgangsmåde

  1. Riv rugbrødet på et rivejern. Hvis der er lidt store klumper, som ikke er blevet revet, kan de let smuldres.
  2. Hak mandlerne fint.
  3. Kom alle ingredienser på en tør pande med medium varme.
  4. Rist det i ca. 10 minutter. Det begynder hurtigt, at dufte og syde.
  5. Afkøles på en bagerist med bagepapir i ca. 30 minutter.
  6. Opbevares i et lufttætglas.

Det er både sundere og billigere end ymerdrysset, som kan købes. Derudover er det en fed måde at undgå madspild på! God fornøjelse.

DSC09169

Jeg nyder, at foråret er på vej – ny forfriskende energi. 

DSC09173

Søndags brød… koldhævet… Jeg ELSKER min køkkenmaskine ♥

DSC09190

Vores fine pynt på fastelavnsriset. 

//Regine Elisabeth

 

2 Comments

  1. Sanne februar 14, 2017 at 9:45 pm

    Jeg bruger samme ingredienser incl lidt smør på en pande som bliver til en skøn topping til bagte æblebåde. Hertil en klat god creme fraiche. Tak fordi du lige fik mig til at tænke på den dessert!

    Reply
    1. RegineElisabeth februar 19, 2017 at 11:36 am

      Ej det lyder sørme da også godt Sanne! Det må jeg prøve her i ugen – mums 🙂 Tak for tippet! Knus Regine

      Reply

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *