Hjemmelavet salsa-dip

En stærk salsa-dip til tortillachips – lige hvad vi havde brug for efter en dejlig dag herhjemme. Vi har nydt dagen både ude og inde. Vi har været ude og finde grene til vores fastelavnsris og brugt tid på at male og klippe fint pynt dertil. Luca er meget optaget af at klippe for tiden, så hun synes selvfølgelig, at det var skønt at have tid til at fordybe sig med alverdens farver papir, karton, og vandfarver. Vi blev ikke helt færdige, så jeg regner med, at vi skal klippe de sidste ting imorgen tidlig, det pynter jo allerede så fint på stuebordet.

De sidste par gange vi har lavet salsaen, har vi kun brugt den til tortillachips, men vi bruger også tit salsaen som tilbehør til madpandekager, tacos, burgere eller som bund på bruschetta eller pizza. Et almindeligt glas salsa koster ca. mellem 10-20 kr i butikkerne. Jeg tror, at denne portion har kostet omkring 8 kr og er i øvrigt dobbelt størrelse af købe salsaen. Det er altså noget billigere, uden tilsætningsstoffer og så kan man selv justere, hvor stærk den skal være. Salsa-dippen kan holde sig i ca. 10 dage i køleskabet. Jeg opbevarer det i et lufttæt glas.

DSC09139

Ingredienser:

  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 lille rødløg (½ stort rødløg)
  • 1 stort fed hvidløg
  • ½ rød snack peber
  • ½ tsk spidskommen
  • ½ tsk cayennepeber (til en stræk salsa, ellers mindre!!)
  • 1 tsk havsalt
  • lidt peber

Fremgangsmåde:

  1. Løg og snack peber hakkes i fine små tern.
  2. Hvidløg presses i hvidløgspresser.
  3. Alle ingredienser røres sammen i en skål og smages til.

 

DSC09099

Forår i køkkenet – påskeliljer og smukke grene.

DSC09118

Luca nyder sneen i fulde drag ♥

16706817_10156354103978084_2010614021_n

Kaffe, humus og knækbrød i sneen.

// Regine Elisabeth

 

(Visited 9 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Pingback: Madplan uge 9 – Frk quintero

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *