Crunchwraps

dsc08926Jeg ved ikke hvor mange crunchwraps jeg har spist på mine rejser i USA, men det er MANGE. Jeg har altid købt dem på Taco Bell, som er min absolut ynglings fastfood restaurant blandt det store udvalg i USA. De serverer tacos og burritos i alle afskygninger til ualmindelig lave priser. Martin er heldigvis også vild med Taco Bell, så der var aldrig nogen tvivl om hvor frokosten skulle spises, hvis der var en Taco Bell i nærheden, på vores vej tværs over USA. Crunchwraps er en pandekage, som lukkes omkring krydret oksekød, en tacoskal, salat, ost, tomater og mayo. På Taco Bell har de selvfølgelig en ”toaster”, der på samme tid varmer crunchwrappen både for oven og forneden. Det har vi ikke herhjemme, men det gik altså fint med, at toaste den på begge sider på en varm pande.

dsc08932

De er perfekte både som aftensmad, men også i madpakken. Hvis man gerne vil lave en lidt sundere udgave, kan man f.eks. vælge at bytte mayonnaisen ud med guacamole og bruge grove tortillapandekager istedet for de almindelige hvide. Det smager skønt uanset!

Opskrift på 6 CRUNCHWRAPS (3 personer)

Ingredienser:

  • 8 Totilla pandekager
  • 200 g revet mozzarella eller cheddar ost
  • 500 g hakket oksekød
  • 6 tacoskaller
  • mayonnaise (kan evt. blandes op med skyr eller cremefraiche)
  • 1 fed hvidløg
  • ½ icebergsalat
  • 15 cherrytomater
  • 1 rødpeber
  • Krydderier til det hakkede oksekød. Vi brugte oregano, basilikum, timian, lidt paprika, lidt chili, salt og peber.

Fremgangsmåde:

  1. Det hakkede kød steges på en pande og smages til med de ønskede krydderier. Mayonnaise blandes med hvidløg. Du kan evt. bruge min opskrift på hjemmelavet mayonnaise. 
  2. Læg en totillapandekage på panden. Panden må ikke være for varm.
  3. Drys lidt revet ost i en cirkel. Husk at cirklen ikke må være større, end at du kan folde siderne op omkring fyldet tilsidst.dsc08913
  4. Kom et lag hakket oksekød på.dsc08914
  5. Knæk en tacoskal og placer den oven på det hakkede kød, så den danner en cirkel. dsc08915
  6. Kom et lag hvidløgsmayo oven på tacoskallen.dsc08916
  7. Spred et lag fint hakket salat, kvarte cherrytomater og fint hakket rødpeber derpå. dsc08919
  8. Placer en kvart pandekage øverst. Drys med lidt revet ost i kanterne af den og fold siderne op omkring fyldet. Osten sikrer at crunchwrappen holder sig helt lukket.dsc08920
  9. Tryk den lidt sammen, vend den forsigtigt og skru højt op for varmen.dsc08923
  10. Tryk crunchwrappen mod panden med din hånd eller med en paletkniv. Vend den og gentag.
  11. Efter ca. 30 sekunder på hver side er crunchwrappen færdig. (længere tid hvis du ikke har skruet helt op for varmen). Den skal have en flot gylden farve på begge sider.dsc08924
  12. Skær crunchwrappen over med en skarp kniv.

dsc08940

Når alle elementerne er gjort klar til crunchwrappen, så tager det faktisk kun to minutter at lave én crunchwrap. Vi startede med at lave én til hver og da de var spist, gik jeg op i køkkenet og lavede flere. Det er dejligt nemt, når det ikke tager længere tid. Rigtig god fornøjelse.

// Regine Elisabeth

 

(Visited 15 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. Maria januar 11, 2017 at 4:16 pm

    Det ser bare nemt og godt ud. Skal helt sikkert prøves.

    Reply
  2. RegineElisabeth januar 14, 2017 at 11:35 am

    Ja, jeg er sikker på at du vil kunne lide dem. Det kan være vi skal lave dem når du kommer forbi i næste uge 🙂 Mmmh. 🙂

    Reply

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *