Madplan uge 49

Måske ikke en traditionel frokost her i juletiden, men mmmmh!!! Tatar med rå løg og æggeblomme hos min mor i lørdags ♥

Endelig kom vi ind i december. Vi julehygger allerede en hel del herhjemme med hjemmebagte pebernødder til kaffen, daglige kalendergaver og ikke mindst med det fine kalenderlys, som Luca har lavet i dagplejen. Det skal dog siges, at den omvandrende virus slog os ned på stribe herhjemme i sidste uge – ØV. Vi håber på, at det var absolut sidste gang i år.

 

15327577_10154794086769133_437463228_n

Frost på de fine efterårsblade. 

Nu er vi klar til at nyde hvert minut af december og den hyggelige julestemning, der er overalt lige nu. I sidste uge slog jeg et billed op af vores fine “adventskrans” og jeg glemte helt at skrive hvad jeg havde brugt af materiale osv. Så det kommer nu. Den fine bambusskål fandt jeg i en rodekasse i Netto. Samme sted købte jeg en lille bakke sukkulenter og det fine mos. De små julekugler og træsvampen købte jeg i Søstrene Grene sidste år til meget få penge. Jeg har lagt et stykke husholdningsfilm i bunden af skålen, så jeg kan bruge den igen efter julen. Derefter fyldes skålen med ler, indtil der er ca. 1 cm op til kanten. Lysene fra ikea placeres og trykkes godt ned i og derefter dækkes bunden med mos og sukkulenter. Jeg nyder at se på den enkle og billige “adventskrans” og selv Martin synes den er flot.

dsc08718

Nu til denne uges madplan. En god blanding af retter, som egentlig ikke er så julede. Martin og jeg laver oftest madplanen sammen og det var åbentbart ikke de julede retter, der stod højest på ønskelisten.

Madplan uge 49

Mandag : Koteletter i fad med porre, tomat, champignon og cocktailpølser. Jeg har forsøgt mig med min farmors fantastiske opskrift og jeg kan sige, at det blev næsten lige så godt ☺️ Vi fik ris og broccoli til.

Tirsdag: Hel kylling med citron, smør, rosmarin og timian. Dertil pandestegte kartofler og rodfrugter. Præcis det samme som sidste uge, fordi vi slet ikke fik spist noget af alt det mad, som vi havde købt ind.

Onsdag: Spicy nudelsuppe med chili, bønnespirer, koriander og kokosmælk. Dertil ovnbagte kyllingeoverlår.

Torsdag: Rester eller æggekage med rugbrød.

Fredag: Roastbeef, flødekartofler og en grøn salat.

Lørdag: Frisk pasta med stegt peberfrugt, gulerødder, squash og oksekødstrimler. Dertil vil jeg prøve at lave hjemmelavet hvidløgsbrød.

Søndag: Mexi-burgere med guarkemole, stærk salsa, jalapenos og salat.

15320381_10154794086889133_1231807170_n

I lørdags da jeg hentede økologiske æg på en hønsefarm i nærheden af mine forældre, så jeg det her og kunne simpelthen ikke bare gå forbi. Jeg synes, at det er et specielt billede med fine farver.

// Regine Elisabeth

 

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *