Hjemmelavet medisterpølse

Endelig fik min mor og jeg lavet en hel masse hjemmelavet julemedister – faktisk hele 15 meter! Det er noget vi har snakket om de sidste to år, men desværre er det aldrig blevet til noget. Så igår eftermiddags, mens min far og søstre legede med Luca, gik vi igang i køkkenet. Luca var i køkkenet flere gange undervejs, hvor hun kiggede på – men jeg tror næsten at hun synes at skålen i vasken med vand var mere interessant. Efter vi havde lavet medisterpølserne, stegte vi én som vi spiste med kartofler, rødkål og brunt sovs. Det var simpelthen så godt og jeg fik en dejlig følelse af julestemning både ved smagen og duften af medisteren!

dsc08634

Et tydeligt bevis på at opvasken er mere spændende end at se på, når der bliver lavet medister.

Jeg har ikke en præcis opskrift på farsen til vores medisterpølse, men den var krydret med stødt allehånde, stødt nelliker, muskatnød, salt og peber. Derudover kom vi grøntsagsboullion i farsen og kartoffelmel. Vi brugte naturtarm, som jeg havde købt i Super Brugsen og derudover en god fedtholdig svinefars. Det tog nok cirka én time alt i alt. Farsen skulle stå og trække i en halvtimes tid med alle krydderierne, bouillon og kartoffelmel. Inden vi begyndte at bruge farsen, stegte vi en lille klump på en pande og kom derefter lidt mere salt og peber i. Herefter gik det virkeligt stærkt. Jeg tror kun det tog omkring 20 minutter, at lave 15 meter medisterpølse – virkelig FEDT!

dsc08666

Den færdige medister. Mmh – den duftede herligt.

Jeg vil helt sikkert spare sammen til en kødhakker og det dertilhørende ‘pølsehorn’ til min nye Kenwood køkkenmaskine, for at kunne lave medister, grillpølser eller spegepølser lige når jeg har lyst. Jeg er sikker på, at Martin også vil synes det kunne være spændende at lave vores egne grilpølser og spegepølser til foråret, når grillen så småt kan blive sat ud på altanen. Jeg drømmer allerede om, hvor mange lækre grilpølser med varierende smag vi kan lave – mmh. Jeg tror ikke, at denne medister, hjemmelavede pølser eller spegepølser kan laves ret meget billigere end dem som vi køber i butikkerne, men til gengæld kan man lave dem akkurat som man ønsker det og så er de ovenikøbet ikke pumpet med alverdens ting og tilsat en masse tilsætningsstoffer. TJEK – lige noget som jeg vil elske at fylde mine fryseskuffer med!

dsc08654

En træt lille mus ♥

// Regine Elisabeth

1 Comment

  1. Maria november 24, 2016 at 7:09 pm

    Det smagte fantastisk søde Regine. Bestemt værd at bruge tid på.

    Reply

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *