Sprødt gulerods-grydebrød

dsc08537Jeg har i længere tid reasearchet på, hvordan man laver det bedste grydebrød og det er udelukkende opskrifter på langtidshævede grydebrød, der popper op. En langtidshævet dej giver et utroligt luftigt brød og smager SÅ godt, men nogle gange glemmer man simpelthen bare, at få dejen lavet om aftenen inden man går i seng!. Så derfor synes jeg, at det er rart, sommertider at kunne lave en dej, sætte den til hævning i en times tid og derefter smide den i ovnen, for at kunne servere et lækkert nybagt brød til en sen weekend morgenmad. Velvidende om at et langtidshævet brød får en helt fantastisk krumme, så synes jeg bestemt. at dette brød kan måle sig med det! Derfor har jeg lavet nedestående opskrift på et let, hurtigt og sprødt gulerodsbrød, som er bagt i en støbejerngryde.

Brødet bliver ret stort og jeg elsker det! Jeg synes det er så lækkert og ser så flot ud, især fordi det både er højt og bredt. Jeg bruger ofte det jeg bager, som en del af aftensmaden. I denne uge skal jeg bruge halvdelen af brødet til at lave lækre sandwichs med kylling, bacon og hjemmelavet karrydressing, men det kunne også være som tilbehør til supper eller en cremet pastaret. Dette brød er stort nok, hvis man er 6-8 personer til morgenmad eller brunch i weekenden. Hvis du ikke kan nå at få brugt brødet før det bliver tørt, så kan du selvfølgelig lave en mindre portion eller fryse halvdelen af brødet ned.

dsc08553

Opskrift på gulerods-grydebrød

Bagetid: 45 minutter

Hævetid: 1 time og 10 minutter

Ingredienser

 • 6 dl lunken vand
 • 25 g gær
 • 1 tsk honning
 • 2 tsk salt
 • 1 spsk olie
 • 3 mellemstore revne gulerødder
 • 12 dl hvedemel
 • 3 dl rugmel
 • 2 dl finvalsede havregryn

Fremgangsmåde

 1. Vandet hældes i en skål og gæren smuldres i.
 2. Salt, honning og olie tilsættes og det hele røres indtil gæren er opløst.
 3. Hvedemel, rugmel og havregryn tilsættes lidt efter lidt. Gulerødderne tilsættes, når det meste mel er tilsat. Dejen må aldrig være for hård at arbejde med, så det er vigtigt, at du tilsætter mel og gryn lidt efter lidt.
 4. Jeg bruger en røremaskine og ælter dejen indtil den ikke klistrer fast til bunden mere. Det er vigtigt at dejen er æltet godt igennem før den sættes til hævning – uanset om du gøre det med køkkenmaskine eller håndkraft.
 5. Dejen lægges i skålen, dækkes med et rent fugtigt viskestykke og stilles til hævning i én times tid et lunt sted.
 6. Herefter vendes dejen ud på et meldrysset bord. Dejen ”foldes” op mod midten nogle gange, så du til sidst står med et rundt samlet brød. Se evt. denne video på youtube som viser det på tre forskellige brød.
 7. Brødet kommes tilbage i skålen.
 8. Ovnen tændes på 250 grader varmluft. Støbejernsgryden sættes derind med det samme.
 9. Lad dejen hvile indtil ovnen er klar.
 10. Når ovnen er klar, tages gryden ud af ovnen og dejen kommes deri.
 11. Låget sættes på gryden og sættes i ovnen i 30 minututter.
 12. Efter 30 minutter tages låget af, der skrues ned på 200 grader og brødet bager videre i 15 minutter.
 13. Når brødet er færdigt vendes det ud af gryden og afkøles på en bagerist.

Jeg håber at denne opskrift kan bringe lige så stor glæde hjemme hos jer, som det har gjort hos os ♥

dsc08548

//Regine Elisabeth

3 Comments

 1. Anne Birgitte Jensen november 17, 2016 at 5:49 pm

  Mums det skal prøves i den kommende weekend

  Reply
  1. RegineElisabeth november 18, 2016 at 6:43 am

   Ja det skal du virkelig tage at gøre 🙂 Det er så godt. 🙂

   Reply
 2. Pingback: Madplan uge 42 – Frk quintero

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *