Novembers To-Do

Det er bestemt ikke sidste gang jeg laver langtidhævet grydebrød i ovnen. Mmh – det smagte himmelsk.

Så er vi allerede nået et stykke ind i november, og sneen ligger som en dyne over hustagene og ikke mindst vores altan. Vores skråvinduer ser så hyggelige ud, når de er dækket af de mange fine snekrystaller. Jeg har holdt fødselsdag og haft gæster hele weekenden, så der har ikke være meget plads til at skrive indlæg. Til gengæld har jeg fået taget mange fine billeder. Jeg er så glad for, at jeg har nået alle de ting som jeg gerne ville i oktober. Jeg arbejder stadig på den perfekte opskrift på karry. Det er en spændende process, som dufter fantastisk når krydderierne brændes af på panden og efterfølgende knuses i morteren.

Til min fødselsdagsbrunch lavede jeg cheesecakes med lakridsbund og kirsebær på toppen. Jeg har aldrig prøvet at lave en cheesecake før, så jeg fulgte Anne Mette Voss opskrift fra hendes kagebog ”Kagekarma”. Jeg kan varmt anbefale denne bog til alle, som vil lave smukke og velsmagende kager. Bogen indeholder både lette, svære og mere tidskrævende kager. Derudover er opskrifterne er utroligt godt beskrevet. Fordelen ved at lave en cheesecake er, at den kan laves dagen før og stå klar til servering når gæsterne ankommer. Vi serverede rundstykker, scramble æg, stegt bacon, pølser, kødpålæg, ost og røget laks med citron og hjemmerørt mayonnaise. Det er måske lidt utraditionelt med laksen, men det hitter virkelig og er altid væk som det første på bordet.

Jeg fik mange skønne gaver. Helt utroligt og overraskende fik jeg en KENWOOD MAJOR TITANIUM – 1500W  køkkenmaskine 😀 Jeg er sikker på, at det er enhver madglad kvindes drøm at eje sådan en. Jeg har ihvertfald drømt om den i flere år. Den kan simpelthen ALT, med dens kraftige motor og de uendeligt mange tilbehørsdele som jeg kan købe eller ønske mig fremadrettet. Jeg er helt vild glad for maskinen og skønner på den, hver morgen når jeg ser den på køkkenbordet. Selvfølgelig skal den stå fremme! Jeg fik faktisk også mange andre gaver bla. luksus sengetøj fra Kronborg i hvidt, et smukt skærebræt i mørkt træ fra Trip Trap (nu Skagerak), ”Kagemagi” af Anne Mette Voss og Ditte Julie Jensen, syv magreteskåle i forskellige størrelser i blå nuancer, en røreskål og tre grydeskeer, et skærebræt fra Jamie Oliver og ikke mindst en flot rød/pink neglelak fra Chanel.

dsc08415

En luftig, sød og frisk cheesecake med kirsebær, citron, lakrids og masser af smør 🙂

Vi nød weekenden i fulde drag. Luca og hendes to ”norske” kusiner legede fantastisk godt trods alders forskellen. De havde sådan savnet hinanden. De nussede og krammede hinanden, så snart de stod i døråbningen. Jeg selv, stod med våde øjne da jeg så dem pile op af trapperne for at sige hej til Luca ♥ Lørdag aften var der, efter en kaotisk putning af tre piger, der hellere ville lege videre, tid og ro til at samle op på de sidste tre måneder over kaffe og rødvin. Det blev sent før vi gik i seng og det var både med en følelse af lykke og samtidig ærgrelse over den store afstand mellem os i hverdagen. Selvom vi ofte skyper, så er det ikke helt det samme, som når vi rigtig er sammen. Det vigtigste er selvfølgelig, at vi hver især trives, hvor vi bor og det må man sige at vi gør ♥ Vi rejser til Norge på fredag for at være sammen med dem igen, så heldigvis skal vi ikke vente længe denne gang.

dsc08393

De tre kusine, som legede side om side hele weekenden ♥

Noverbers to-do

  • Læse ” Eske Willersen – han gør det døde levende” færdig
  • Holde fødselsdag både på fredag og lørdag med min søde familie og svigerfamilie (d.4 og 5)
  • Begynde at købe julepynt og kreative ting, når jeg ser noget fint eller sjovt
  • Købe resten af gaverne til Luca’s julekalender. Vi har købt noget brugt dublo som gaverne blandt andet skal indeholde. Derudover skal hun selvfølgelig også have søde julemænd og kravlenisser, som kan stå på hendes værelse
  • Sidst på måneden skal jeg have købt et smukt juletræ og en lyskæde dertil, som kan pynte på vores altan
  • Lave hjemmelavet medister med min mor
  • Lave adskillige simreretter i min nye smukke Le Creuset gryde i farven OCEAN, som jeg har fået af min højt elskede farmor!
  • Fejre Mortens aften, hvor vi skal lave and med alt tilbehør.
  • Til frisør og have klippet spidser.
  • Købe et nyt billedredigeringsprogram, som hedder “Lightroom”. Det er absolut anbefalelsesværdigt, hvid du kan lide at sætte en ekstra hånd på sine billeder. Det er dog et program med mange funktioner, så der skal nok lidt øvelse til 🙂 Jeg glæder mig!

Madplan uge 45

Jeg har ikke fået lagt min madplan ud i denne uge. Men her kommer det vi skal have og har fået. Vi rejser til Norge fredag middag, så de sidste dage har vi ikke planlagt noget 🙂

Mandag: Brasede kartofler og flæskesteg. Det var resterne fra lørdagens aftensmad.

Tirsdag: Martins far havde lavet svinekæber, som havde simret i flere timer. Jeg har aldrig fået så mørt og godt noget kød. Det kan klart anbefales! Vi fik kartoffelmos til.

Onsdag: Rugbrød med fiskefilet og hjemmerørt remulade.

Torsdag: And med kartofler, brunede kartofler, rødkål, chips og en skøn andesovs. Mmh. Jeg glæder mig!

 

dsc08409

Den fineste fødselsdagsgave fra Mathilde, som hun har holdt i hånden under hele rejsen fra Norge, for at den skulle være intakt, når jeg skulle have den. Den giver det hyggeligste lys og tændes hver morgen ♥ Luca siger samtidig: Thilde lys 🙂

dsc08375

Der blev leget i timevis med det her magiske sand / kinetic sand, som jeg havde købt til Luca tidligere på ugen. Det kan klart anbefales til både små og store. Det er SÅ rart at røre ved og kan let formes i de små forme, som følger med.

dsc08407

Endnu et billede af den fine fyrfadsstage og de smukkeste roser som min mor havde med på dagen.

dsc08405

Mandag morgen opdagede jeg baderingen som pigerne havde leget med HELE weekenden. Det var en sød påmindelse om de mange lege som vores hjem var fyldt med hele weekenden igennem.

//Regine Elisabeth

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *