Hjemmelavet æblemost og madplan for uge 43

dsc08221

I weekenden lavede jeg den sødeste æblemost med mine forældre og Luca. Vi var heldige at kunne låne en stor kværn og en æblepresser, som vi kunne lave det i. Lørdag samlede vi æbler sammen, og søndag lavede vi selve æblemosten. Vi endte med at lave lidt over 10 L sød og ren æblemost, som ikke er tilsat noget som helst andet end æbler. Jeg er overrasket over, hvor sød mosten blev selv med madæbler. Vi brugte Filippa æbler og Belle De Boskoop æbler. Først vaskede vi æblerne og skar dem i kvarte. Derefter kørte vi dem igennem den store kværn, og kom dem i æblepresseren og VUPTI – så løb den dejligste æblesaft ud i skålen ♥ Det lyder sikkert let, men vi var enige om, at det var et ret stort arbejde i forhold til, hvor meget most vi fik ud af det (3 timer om 10 L) . Næste år vil vi være lidt flere om det, så vi ikke skal vente undervejs og på den måde lave mere most hurtigere. Vi havde det nu rigtig hyggeligt med projektet og nyder hver dråbe vi drikke af den skønne æblemost.

dsc08212

Lørdag aften var Martin og jeg ude og spise en 5-retters menu på en lille hyggelig italiensk restaurant i Aalborg og bagefter inde og se Anders Mattesens nye show. Vi havde en rigtig dejlig aften fyldt med afslapning, madglæde og kærlighed. Det var så dejligt at sidde helt uforstyrret over en masse herlig mad og snakke om både stort og småt. Sjovt nok var det også det, som Anders Mattesens Show ”Shhh” handlede om. Alt den ydre og indre støj i vores liv, som gør det svært at fordybe sig og finde ro. Selv om det var et helt vildt morsomt show, så gav det stof til eftertanke. Martin og jeg har snakket om showets pointer flere gange siden. Jeg elsker når jeg kan bruge film, bøger eller stand-up shows til få øje på små ting i mit eget liv, som med fordel kunne være anderledes.

 

Madplan uge 43:

Mandag: Butterdej fyldt med stegt kyllingefars med revet gulerod, frisk persille og tomater. Dertil kogte bønner.

Tirsdag: Pasta med tomatsovs og kødboller. Dertil en salat af revne rodfrugter.

Onsdag: Hel kylling i ovnen med frisk rosmarin, citron og smør, ovnbagte rodfrugter og salat.

Torsdag; Rester eller rugbrød med stegt torskerogn.

Fredag: Svinemørbrad svøbt i bacon, ris og flødesovs. Dertil pandestegt broccoli.

Lørdag: Tyndstegsfilet med pommes frites, hjemmelavet bearnaise og tomatsalat med frisk mozzarella og rødløg.

Søndag: Wok med oksekødsstrimler, peberfrugt, majs, squash og broccoli. Dertil frisk pasta.

 

dsc08166

//Regine Elisabeth

 

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *