Æblekage til de kolde efterårsdage

dsc07977

De kolde efterårsdage er virkelig kommet til Danmark nu og farverne er helt fantastiske. Martin har haft travlt med eksamensforberedelse, så Luca og jeg har brugt dagen på mange forskellige hyggelige projekter og gøremål. Vi gik en lang tur efter morgenmaden og bagte  denne æblekage, da vi kom hjem igen. Derudover var vi en tur i skoven og samle flotte efterårsblade som vi senere brugte til at lave fine dækkeservietter af. Luca er simpelthen så sød at have med, til ting som disse – ihvertfald så længe at hun får lov til at smage og røre på alt 🙂 Det giver selvfølgelig lidt mere oprydning og rengøring bagefter (af både lejlighed og barn 🙂 ), men sålænge vi har tid til det, så er det jo helt fint.

dsc07966

Jeg serverede æblekagen med creme fraiche og en god kop kaffe til Martin og jeg. Kagen er dejligt svampet samtidig med, at hasselnødderne giver den lidt crunch. Kagen er for mig definitionen på efterår, med de søde krydderier der er i ♥ Jeg fik altid denne hjemmelavede kage, hos en ældre dame i mit barndomskvarter, som jeg besøgte hver uge. Kagen bringer derfor mange gode minder frem om et specielt venskab, som jeg ofte savner ♥

Æblerne er plukket i min svigerfars have, som bugner med alverdens æbler. De små røde æbler på billederne er fra min mors have. Jeg bruger dem til topping på yoghurt, eller spiser dem som de er. Vi er heldige, at vi har SÅ god mulighed for at få mange friske og usprøjtede æbler. Jeg opbevarer mit ”lager” på altanen, så de kan holde meget længere, end de ville have gjort i køkkenet. For noget tid siden lavede Martin og jeg en hel del æblegrød, som nu ligger i fryseren. Det er skønt, at tage en portion op i ny og næ og spise med makroner, rasp og flødeskum.

dsc07978

Æblekage med hasselnødder

Ingredienser

 • 2 store Belle De Boskoop æbler eller andre syrlige æbler.
 • 200 g smør
 • 200 g rørsukker
 • 100 g hasselnødder
 • 3 mellemstore æg
 • 200 g hvedemel
 • 3 tsk. bagepulver
 • 1 tsk. ren vanilje (fra urtekram)
 • 1½ tsk. kanel
 • ½ tsk. kardemomme
 • ¼ tsk stødt ingefær
 • Lidt kanelsukker
 • Creme fraiche

Fremgangsmåde:

 1. Det bløde smør skæres i små stykker og piskes sammen med sukkeret indtil, det har en cremet konsistens.
 2. Hasselnødderne blendes kort eller hakkes fint og piskes derefter i.
 3. Alle krydderier tilsættes og æggene kommes i. Det hele piskes.
 4. Hvedemelen sigtes i lidt efter lidt, mens der piskes.
 5. Dejen kommes i en springform, som er smurt med smør.
 6. Æblerne skrælles, skæres i både og stikkes ned i kagedejen i et ønsket mønster.
 7. Kagen bages i 60 minutter ved 180 grader i almindelig ovn. Efter 30 minutter fordeles et fint lag kanelsukker ud over kagen.

 

dsc08039

dsc08046

dsc08054

dsc08053

// Regine Eilsabeth

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *