Bagte kastanjer og weekend

DSC09535-1

Ahhh, endelig fredag. Tænk at jeg elsker weekenderne mindst ligeså meget nu, som inden jeg gik på barsel. Der er bare noget magisk over disse tre dage.  Vi har dog lige for tiden ret mange planer og gøremål for weekenderne. Men forhåbentligt får vi mere tid til afslapning, når vi er flyttet og Martin fra sidst i november ikke skal arbejde i weekenderne mere. Det bliver så dejligt. Vi har aldrig i vores tid sammen, haft alle weekender fri. Så det er længe ventet for os begge.

Idag har været en rolig dag. Jeg prøver at nyde tiden med Luca fuldt ud, inden hun snart starter i dagpleje. Derfor undgår jeg for så vidt muligt for mange aftaler. Jeg er så småt gået igang med næste uges madplan. Jeg fik rigtig mange ideer til den, da jeg besøgte den lokale grønthandler imorges. Han har utrolig mange lækre og anderledes grøntsager og det er så inspirerende for mig at kigge og dufte til det hele. Jeg blev så glad da jeg så, at han havde en stor kasse Castanea sativa kastanjer og var ikke i tvivl om, at det skulle være min aftensmad. Min mor har altid lavet bagte kastanjer til mine søstre og jeg, så det var med høje forventninger, at jeg nu selv skulle prøve kræfter med dem.

DSC09552

Kastanjer

Snit et kryst i toppen af alle kastanjerne. Sæt dem på et lag salt i et ildfast fad. Det gøres for at undgå, at de vælter. Derefter kommes de i ovnen i 35 minutter, 200 c. almindelig ovn. 

Artiskok

Stilken brækkes af og toppen skæres af. Der lægges en citronskive i bund og top og de tre dele bindes sammen med en snor.  Koges i ca. 10 minutter i saltet vand. (Koges i længere tid hvis den er stor)

→ Safran-hvidløgssmør

15 g smør røres med en knivspis hakket hvidløg, et nip safran, lidt havsalt og en smule citronsaft.

Jeg blev IKKE skuffet over kastanjerne. Mmmh den søde nøddeagtige smag var præcis som jeg huskede den. Safran-hvidløgssmørret havde jeg egentligt lavet til artiskokken, men den kunne også sagtens spises til kastanjerne. Det er ærgerligt, at kastanjerne kun er tilgængelige sidst i oktober og kort tid frem. ØV.

DSC09564   DSC09572

 

Gåtur ved havnen i AA imorges ♥


DSC09530

DSC09533

Rigtig god weekend.

//Regine Elisabeth

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *