Hjemmelavede Mc. Muffins / Engelske muffins

 

Igår morges bagte vi engelske muffins så vi kunne lave hjemmelavede Mc. muffins, som de serveres på Mc.Donals. Mums – de skønne pandebagte engelske muffins med smør, æg, bacon og en god ost inden i, er perfekte til en langsom søndag morgen ♥  Man kan selvfølgelig også bruge de engelske muffins til at lave Egg Benedict, som er en halv muffin med bacon, et pocheret æg og en skøn hollandaisesovs eller Egg Florentine, som er en halv muffin med stegt spinat, et pocheret æg og hollandaisesovs. Vi lavede en stor portion, så vi kunne fryse halvdelen af ”bollerne” ned og bruge dem i en anden weekend.

DSC07715

Engelske Muffins ca. 20 stk.

Ingredienser

  • 2,5 dl mælk
  • 25 g gær
  • 15 g smør
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk honning
  • 350 g hvedemel + lidt til æltningen
  • majsmel til stegning

DSC07730

Fremgangsmåde

  1. Mælken lunes og smørret smeltes. Begge dele kommes i en skål.
  2. Gæren røres i blandingen.
  3. Tilsæt salt, honning og æg.
  4. Tilsættes hvedemel lidt efter lidt, mens der røres godt. Når dejen er ved at være fast, æltes den på et bord drysset med mel i ca. 10 minutter eller indtil dejen er jævn.
  5. Dejen kommes i en skål med et viskestykke over og hæves i 1 time.
  6. Derefter rulles dejen ud i ca. 1 cm tykkelse og de små muffins trykkes ud med et glas i passende størrelse. Herefter lægges de til hævning på en bageplade med et viskestykke over i ca. 30-40 minutter.
  7. Majsmel drysses i panden og der tændes for blusset på middel varme. Bollerne lægges i panden (de skal ikke røre hinanden) og bages ca. 7-10 minutter på hver side. De skal ikke smøres med noget, men blot tørstege.
  8. Når de er færdige sættes de til afkøling på en rist og der laves huller i dem hele vejen rundt, sådan at de kan vrides fra hinanden med hænderne.
  9. Tilsidst ristes de kort på en brødrister med indersiden nedad.

collageBollernes steges på en pande med majsmel. De vokser så snart de får varme.

DSC07714

Her laver jeg huller med en gaffel hele vejen rundt på de engelske muffins.

Jeg brugte et glas der var omkring 7 cm i diameter men næste gang vil jeg nok bruge et glas der er 8-9 cm istedet – vi synes nemlig de var lidt små til et spejlæg.

DSC07674

Et stemningsbillede fra Colorrun i lørdags, da jeg løb i mål med min søde svigerinde ♥ Vi vinker selvfølgelig til Luca 🙂

//Regine Elisabeth

2 Comments

  1. Anne Birgitte Jensen august 29, 2016 at 6:35 pm

    Hvor lyder det vildt lækkert, de skal da ihvertfald prøves

    Reply
    1. RegineElisabeth august 30, 2016 at 10:46 am

      Ja, det kan helt sikkert anbefales. Mmh 🙂 God fornøjelse med det 🙂

      Reply

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *