DSC07520

Jeg har flere gange lavet min egen mayonnaise når vi har fået gæster, men aldrig haft det stående i køleskabet som en fast del. Men det skal det nu. Det smager langt bedre og er så utroligt nemt at lave – så hvorfor ikke bytte købe-mayonnaisen ud med denne lækre hjemmelavede mayonnaise uden tilsætningsstoffer eller andet skidt. Denne hjemmelavede mayonnaise er desuden perfekt, hvis man vil lave skønne sager som aioli, remulade og chilimayo.

DSC07537

Hjemmelavet mayonnaise

Ingredienser:

  • 2 pasteuriserede æggeblommer (eller bare almindelige æggeblommer)
  • 1 tsk sennep
  • 2,5 dl. rapsolie (eller hvilken som helst anden smagsneutral olie)
  • 3 tsk citronsaft
  • Salt&Peber

Fremgangsmåde:

  1. Tag alle ingredienser ud fra køleskabet og lad det stå indtil de har stuetemperatur (ca. 1 time)
  2. Kom æggeblommerne, sennep og citronsaft i en skål og pisk det derefter med en elpisker.
  3. Begynd derefter at hælde olien ned i skålen mens der piskes konstant. Det skal være ganske lidt af gangen, til at starte med. Derefter kan der hældes i en tynd stråle.
  4. Smag til med salt, peber og evt. lidt mere citron.

Sådan –  3 dl skøn mayo, der kan kommes i et skoldet glas og direkte i køleskabet. Den hjemmelavede mayonnaise kan holde sig i en god uges tid.

DSC07584

DSC07576

Endelig er havens blommer og æbler ved at være klar til at spise ♥

//Regine Elisabeth Jensen

 

6 comments on “Hjemmelavet mayonnaise”

    • Ja, det er faktisk utrolig nemt – så længe alle tingene er stuetemperatur og at olien tilsættes meget langsom så er der virkelig ingen ben i det 😀 God fornøjelse søde Sanne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *