Fantastisk rabarbermarmelade med ingefær og appelsin

13271919_10154199748974133_1362042830_oLangt om længe blev det weekend. Jeg må sige, at bacheloropgaven lige nu er noget af en mundfuld. Det er utroligt spændende, men der er bare ALTID noget som jeg burde læse eller skrive, istedet for at se masterchef (som Martin og jeg er igang med at se på Viaplay), lave mad eller læse gode bøger når Luca sover. Jeg ser virkelig frem til at aflevere en god, gennemarbejdet og færdig opgave d. 10 juni.

DSC02325

Igår lavede vi først aftensmad efter Luca var puttet. Det er meget sjældent, at vi gør det og hold da op, hvor var det hyggeligt at have tid til, at skåle i rødvin mens vi tilberedte maden. Martin havde købt lækre rib-eye bøffer, så roastbeef’en blev altså skiftet ud 🙂 Jeg forsøgte mig med hjemmelavet bearnaise for 2.gang nogenside og jeg tror så småt, at jeg er ved at have styr på, hvordan denne tilbedes på en let og god måde. Det smager HIMMELSK – måske fordi det stort set kun består af smør 🙂 Jeg glæder mig til, at jeg får estragon i haven, så jeg kan bruge det til sovsen istedet for tørret estragon.

DSC02338

Idag har Luca og jeg været i haven, trods regn. Det var rart at hygge derude, bare os to. Vi plukkede 3 kg rabarber, som blev snittet ved havebordet. Nogle af rabarberne brugte jeg til at lave en nem og smagfuld marmelade af, resten er lagt i fryseren. Der er vildt mange rabarber i vores have og jeg skal helt sikkert have frosset flere ned, det ville være så synd, hvis de bare skulle gå til spilde. Det er en fantastisk råvare, som kan bruges til alverdensting senere på året også.

 Opskrift på rabarbermamelade med ingefær og appelsinIngredienser

 • 500 g hakkede rabarber
 • 200 g rørsukker
 • 1 spsk. fint revet ingefær
 • ½ økologisk appelsin (både skald og saft)

Fremgangsmåde

 1. Alle ingredienser kommes i en gryde og koges på lavt blus i 20-30 minutter
 2. Glasset skoldes og mameladen hældes deri og sættes på køl

Mmh, denne marmelade på et brød med smør, er intet mindre end fantastisk ♥

DSC02326

//Regine Elisabeth

2 Comments

 1. Anne Birgitte Jensen maj 22, 2016 at 3:00 pm

  Den marmelade smager SÅ skønt

  Reply
 2. Maria maj 22, 2016 at 3:54 pm

  Det ser den også bare ud til. Den må jeg prøve at lave snarest.

  Reply

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *