Måned: april 2017

To-Do liste for april og ugens madplan

Smukke anemoner ♥

To-Do liste – April

  • Købe en junior seng til Luca. Jeg er sikker på, at hun bliver henrykt.
  • Afslutte et enormt spændende selvstudie: Oral Placement Therapy, som handler om mundmotorik og ”spisetræning”. Jeg er så bidt af mit arbejde som børneergoterapeut og nyder at bruge et par aftner om ugen på det!
  • Plante rødløg, hvidløg, dild og basilikum i køkkenhaven – og sætte kartofler.
  • Rejse til Norge med min mor, far og Luca. Martin bliver hjemme og slider med sit speciale i økonomistyring.
  • Nyde påskeferien, hvor der blandt andet skal gemmes små påskeæg på altanen.
  • Sætte mit store gamle danmarkskort op på vores repos hvor vi har kontor. Her vil jeg også lave en opslagstavle af rionet.
  • Se SKAM sæson 4. Den norske ungdomsserie, som faktisk er ganske god. Hehe. Endelig kan sæson 4 ses hver søndag på DR3, fra søndag d. 16 april. 🙂
  • Nyde et glas rødvin med Martin på altanen, de dage hvor solen bryder igennem. Vi har været alt for dårlige til at åbne en flaske rødvin, så vi håber, at vores skønne havemøbler kan hjælpe os lidt på vej.
  • Lave luftige mørke brød med maltmel.
  • Lave hjemmelavet caesardressing til caesar salat.

Dagens morgenbord med yoghurt, friske rundstykker, en spandauer og nybrygget kaffe. Mums!

Madplan uge 15

Mandag: Hjemmelavede nuggets, hvor kyllingestykkerne vendes i æg og knuste totillachips. Dertil ovnbagte rodfrugter og en god mayo rørt med lidt hvidløg.

Tirsdag: Grillede hakkebøffer med pastasalat til. 

Onsdag: Kogt hamburgerryg med små kogte kartofler og opbagt sovs. Dertil kogte ærter. 

Torsdag: Rester eller en rugbrød med sild, karrysalat og æg. 

Fredag: Kødboller i tomatsovs med frisk pasta og basilikum.

Lørdag: Denne pizza med friske cherrytomater, serranoskinke og rucolasalat. Mmh.

Søndag: Rester og evt. et par grillede pølser. 

Grøntsagerne til ugen gøres klar, så vi hurtigt lave aftensmad i hverdagen. 

Luca hygger sig med HAMA Maxi-sticks ♥

Hjemmelavet påskepynt fra dagplejen pynter så fint på spisebordet! 

// Regine Elisabeth

Hjemmelavet vaniljesukker

Jeg har for længe siden gjort det til en vane at komme mine ”tomme” vaniljestænger i et lufttætglas med lidt rørsukker. Når jeg har ca. 7-8 tomme vaniljestænger blender jeg dem med rørsukker og laver på den måde min egen hjemmelavede vaniljesukker. Jeg elsker, at lave mine basis madvarer fra bunden og jeg synes den hjemmelavede vaniljesukker er helt fantastisk. Vi bruger den både oven på skyr/A38, i smoothies, desserter og i syltetøj.

Ingredienser:

  • 1 dl. rørsukker eller almindeligt sukker. Brug endelig sukkeret som vaniljestængerne har lagt i inden.
  • 7-8 brugte vaniljestænger

Fremgangsmåde:

  1. Kom de tomme vaniljestænger i en minihakker eller foodprocessor sammen med rørsukkeret.
  2. Blend indtil vaniljesukkeret har en passende konsistens.
  3. Opbevares i et lufttæt glas.

//Regine Elisabeth

Madplan uge 14

Lyng, stedmoder, tulipaner og citrontimian. 

Endelig har vi fået købt havemøbler til altanan. Fredagens dejlige solskin fik sat skub i processen og allerede fredag aften kunne vi nyde et glas vin på altanen, mens vi så solnedgangen. Vi endte med at købe noget helt andet, end vi egentligt havde besluttet os for – nemlig et lille loungesæt med en 2-personers sofa, to ”lænestole” og et lille bord. Der var et godt tilbud i JYSK, som vi simpelthen ikke kunne stå for. Vi var dog enige om, at vi ikke ville undvære et almindeligt havebord med stole og fik en fiks idé om at bruge vores gamle plankespisebord, som Martin i sin tid lavede. På den måde kunne vi få begge dele til en hæderlig pris. Vi har ikke stole til spisebordet/havebordet endnu, men holder øje med både brugt og gode tilbud, så den samlede pris ikke bliver over de 2000, som vi havde besluttet os for inden.

Smukke blomster og en buksbom fra Rema 1000. 

Jeg har også fået købt lidt potter og blomster til altanen. Det pynter så meget og giver virkelig noget liv derude. Stigen har stadig sin plads på altanen, men kom til at fylde for meget, når det var slået helt som før. Derfor står den nu med ca. 20 cm mellemrum mellem de to sider og på den anden led. Det ser så fint ud! Grillen skulle selvfølgelig også have sin plads på altanen og heldigvis passede den perfekt oven på min gamle æblekasse og gasflasken kunne lige præcis gemmes væk inde i kassen. Vi er så tilfredse med weekendens ”slid” på altanen og håber på at nyde morgendagens eftermiddagssol i loungesættet med en god kop kaffe i hånden.

En ”grillskjuler” og den gamle stige med ny funktion. 

Ingen søndag uden en ny madplan. Mine forældre kom til morgenmad idag kl. 10 og vi nåede akkurat at få handlet til ugen, da vi skulle ned efter rundstykkerne. I eftermiddag skal jeg have lavet en ny portion mayonnaise, rengøre salat og grøntsager til ugen og have bagt et godt grydebrød til vores aftensmad – lammepølser med salat og grydebrød. Jeg har købt nogle valnødder, som jeg vil komme i brødet. Mums 🙂

Madplanen uge 14:

Mandag: Kyllingelasagne med squash, gulerødder, spinat og tomatsauce. Bechamelsoven byttes ud med hytteost. Salat af rodfrugter, babysalat og feta.

Tirsdag: Stegte nudler med forårsløg, champignoner, rød peber og gulerødder. Det hele vendes i en sovs af soya, sesamolie og sukker.

Onsdag; Boller i karry med brune ris, æbletern og peanuts.

Torsdag: Rester eller rugbrød med makrel, æg og karse.

Fredag: Dahl med sorte linser. Dertil hvide ris, fladbrød og salat. (Jeg glæder mig så meget til at lave denne ret. Jeg har spist Dahl-bhat i Nepal utallige gange og ELSKET det – men aldrig selv lavet det!)

Lørdag: Gyros (tykkere fladbrød) med kødboller fra onsdagens boller i karry, tomat, agurk og en cremefraiche dressing.

Søndag: Denne tomatsuppe med pasta og brød.

 

Gummistøvler og en minikost – Luca nyder ”altanlivet”. ♥

Den gamle stige pynter på altanen. 

Så kom krydderurterne ud på altanen. Jeg håber de klarer den!

To stole som denne og en lille sofa – ren nydelse ♥

//Regine Elisabeth