Måned: marts 2016

Pizza med rucola og serranoskinke

DSC01409

En perfekt start på en lidt kortere arbejdsuge end normalt. Vi savner allerede feriestemningen i huset, men vi nød alligevel at samles om en frisk og lækker aftensmad ♥ Jeg lavede pizzadejen igår, inden jeg gik i seng. Den har stået på køl indtil, at jeg i eftermiddags rullede den ud til pizzabunde. Vi elsker denne pizza – så der var ingen tvivl om, at opskriften skulle deles her på bloggen. Vi brugte maks 20 minutter på at forberede pizzaerne + en lille halv time i ovnen.

DSC01422

Ingredienser til to store pizzaer

Pizza bund

  • 15 g gær
  • 6 dl lunken vand
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk honning (eller sukker)
  • Ca. 1 kg. pizzamel

Fyld

  • 1 kg cherrytomater
  • 3 friske mozzarella oste
  • 2 pakker serranoskinke
  • salt&peber
  • olie
  • rucolasalat
  • rødløg

DSC01419

Når dejen laves røres gær, salt, honning og olie ud i vandet. Herefter tilsættes mel lidt efter lidt indtil, at dejen har en god konsistens, der er til at ælte. Herefter æltes dejen i nogle minutter. Lad dejen stå lunt i én time og sæt den derefter på køl, indtil næste dag.

Når dejen er rullet ud til to store pizzabunde, smøres et tyndt lag olie ud over og bunden dækkes med de skiveskårede cherrytomater. Derefter lægges skiver af frisk mozzarella ost ud over. Salt og peber kværnes ud over. Serranoskinke strimler fordeles ud over bunden. Herefter bages pizzaerne i 20-30 minutter ved 200 grader varmluft. Når pizzaerne er færdigbagte, kan de skæres i trekanter og drysses med rucola og rødløgsstrimler.

//Regine Elisabeth

Madplan uge 13

DSC01358-1

I denne uge fik jeg lavet nogle saltmandler. Det er virkelig en lækker og forholdvis sund snack, som er perfekt når man trænger til noget godt hen på aftenen eller i madpakken. Jeg skal vist have lavet en lille portion saltmandler mere i løbet af næste uge. Martin var fornylig på seminar i Tyskland og tog i den forbindelse masser af billige mandler og valnødder med hjem. Jeg synes, det er så ærgerligt, at nødde er så dyre her i Danmark. De er jo fantastiske i både brød, salat, kage og som snacks.

Madplan for uge 13

Mandag: Lasange med plader af totilla-pandekager, kødsovs med røde kitneybønner, totillia-chips og revet ost. Dertil blomkål stegt på panden. 

Tirsdag: Pizza med cherrytomater og mozzarella. Rucolasalat og parmaskinke kommes på den færdigbagte pizza. 

Onsdag: Torskeboller i karry med ris. Dertil en salat af kogt rødbede og æble skåret i små stykker vendt i en dressing af skyr, salt, sukker og citron. 

Torsdag: Stegte ris (af ris fra onsdag) med kylling, ærter, æg og hvad vi ellers lige har i køleskabet.

Fredag: Svinemørbrad fyldt med pikantost og champignon svøvt i bacon. Dertil pommes lavet af sødkartoffel og en salat af gulerod, rødkål, masser af persille og rucola.

Lørdag: Teriyaki kylling (teriyaki marinaden laves af soyasovs, østerssovs, honning, hvidløg og rødløg) samt pastasalat med rødløg, tomat, sorte oliven og frisk spinat.

Søndag: Blomkålssuppe med bacon og stegte champignon. Dertil et lækkert brød.  

//Regine Elisabeth

 

Hjemmelavet kyllingesalat

DSC01370

Herhjemme nyder vi endelig at have ferie. Det er dejligt, at der er god tid til små projekter og til at lave absolut ingenting. Idag har vi været udenfor. Det var simpelthen så sjovt at se, hvordan Luca nød at lege på terassen. Vi skal meget snart have sat en sandkasse og et gyngestativ op. Jeg er sikker på at hun kommer til at elske begge dele ♥ Her kommer en opskrift på en nem og lækker hjemmelavet kyllingesalat.

DSC01373

Opskrift på hjemmelavet kyllingesalat

  • 250 g kyllingefilet
  • 250 g champignon
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1,5 dl. creme fraiche
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 tsk sennep
  • Salt&Peber

Kyllingefileterne koges i 10-15 minutter og skæres i små stykker. Asparges koges i 2 minutter i saltet vand og skæres derefter i små stykker. Champignon skylles, skæres i kvarte og steges på pande i lidt olie. De drysses med salt og peber undervejs. Imens grøntsagerne og kyllingen køler af røres creme fraiche, mayonnaise , sennep, citronsaft og salt&peber sammen. Tilsidst røres alle ingredienser sammen og det smages til med salt.

DSC01379

Denne kyllingesalat kan bruge til rugbrødsmadder, men også til aftensmad, hvor den kan serveres til en grov salat og et lækkert brød. Den smager så skønt og tager ingen tid at lave.

//Regine Elisabeth

Madplan uge 12

DSC01337

Med kun én eksamen tilbage før jeg kan kalde mig ergoterapeut kunne weekenden ikke blive andet end god ♥ Vi har lavet så mange dejlige ting. Jeg lavede dette lækre brød til morgenmad idag. Det er første gang, at jeg har anvendt en hævekurv og aldeles ikke sidste 🙂 Sikke et smukt brød, der bliver tryllet frem. Jeg har plantet frø, som nu skal stå og spire herinde indtil vejet er varm nok til, at de kan blive planet ud i et højbed. Lørdag var der loppemarked i Vester Hassing, hvor jeg fandt de to fine fyrfadsstager og teaktræ’s bakken, som er vist på det sidste billede. Jeg måtte slippe 23 kr for det 🙂 Jeg kan vist ikke klage. Her kommer ugens madplan.

collage

Madplan for uge 12 

Mandag: Hel kylling fyldt med citron, smør, rosmarin og timian. Dertil ovnbagte små hele kartofler og bønner svøbt i bacon.

Tirsdag: Fiskefrikadeller med hakket spinat, kogte kartofler og smeltet smør. Dertil en salat af bolchebeder, rødt spidskål og appelsinstykker.

Onsdag: Rugbrød med hjemmelavet hønsesalat (af resterne fra kyllingen mandag) med champignon og hvide asparges. Dertil sprødt kalkunbacon.

Torsdag: Karbonader med brasede kartofler (rester fra tirsdag). Dertil pandestegt blomkål og ærter. 

Fredag: Roastbeef med ovnbagte kartoffelskiver, rødvinssovs og en salat af reven gulerod, bolchebeder, rucola, persille, valnødder og fetaost.

Lørdag: Kyllingefilet med fløde-sennepssovs og frisk spinat pasta. Dertil avocadoskiver med citronsaft.

Søndag: Pasta og kødsovs med masser af frisk revet parmasan ost. 

DSC01315

//Regine Elisabeth

 


Lækre linsefrikadeller

DSC01297

I starten af denne uge lavede jeg linsefrikadeller til aftensmad. Mums – de var bare super godt og let. Det blev en kæmpe portion, så der var rigeligt til en aftensmad mere 🙂 Jeg synes bestemt ikke i skal snydes for denne opskrift, som er en fantastisk måde at indføre en kødfri dag eller to på om ugen 🙂

DSC01301

 

Opskrift hvor der er nok lisefrikadeller til to aftenmad til 4 personer

  • 500 g røde linser
  • 2 mellemstore løg
  • 2 gulerødder
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk. karry
  • 2 spsk. paprika
  • 2 tsk salt
  • 2-3 dl mel eller havregryn (varierer alt efter hvor meget vand der er ved linserne efter kogning)
  • 1 dl. mælk
  • 2 spsk. citronsaft
  • Lidt peber
  • evt. et lille æg
  • evt. lidt spidskommen og koriander

Linserne koges i vand i ca. 20 minutter. Gulerødderne og løgene rives. De kogte linser blandes sammen med alle andre ingredienser og tilsidst tilsættes mel eller havregryn indtil det har en konsistens som er til at lave frikadeller af. Tilsidst steges de på en pande med olie eller smør.

Jeg lavede en dressing til det af creme fraiche, citron, cherrytomater, salt, peber og fint klippet purløg. Linsefrikadellerne kan f.eks. spises til ovnbagte rodfrugter, frisk pasta, i vietnamesiske forårsruller eller på en rugbrød.

DSC01303

// Regine Elisabeth


Madplan uge 11

DSC01269

En travl uge med eksamens forberedelse, en feber syg lille mus og arbejde for Martins vedkommende er nu slut. Jeg håber, at Luca forbliver rask i en god rum tid nu ♥ Idag gik vi en lang tur i skoven, med kaffe og små boghvede-banan pandekager til Luca. Jeg glæder mig til at ramme næste weekend, hvor alt eksamensstress er væk og hvor der derfor bliver fuldstændig plads til afslapning og ren hygge.

collage

Her kommer vores madplan for uge 11

Mandag: Linsefrikadeller med stegte champignoner og pasta vendt i pesto og cremefraiche. 

Tirsdag: Hjemmelavet shish kebab med tomatsalat og ris kogt med gurkemeje, nelliker og koriander frø.

Onsdag: Vietnamesiske forårsruller fyldt med resten af linsefrikadellerne fra mandag, salat, tomat, agurk og en dressing af creme fraiche og dild.

Torsdag: Broccolisuppe med stegt bacon og et lækkert brød. 

Fredag: Laks med spinat og ricottaost indbagt i butterdej. Dertil rodfrugter og grønne asparges. 

Lørdag: Lammekølle med flødekartofler. Dertil en salat af fint snittet blomkål, frisk smuldret feta og pandestegte mandler med salt. 

Søndag: Wok med ægnudler, peanuts, bønnespirer, chili, hvidkål og lammekødsrester fra lørdagens menu. 

DSC01252

Jeg håber på, at nogle af opskrifterne på dette mad kan nå at komme på bloggen i løbet af denne uge. Mmhh ♥

 

//Regine Elisabeth

 

Madplan uge 10

DSC01179

Tænk at vi allerede er 10 uger inde i det nye år. Det er næsten ikke til at forstå. Heldigvis er ugerne blevet brugt på nogle skønne ting. Martin og jeg var på hotelophold på fyn her i weekenden. Det var et smukt sted – hotel Sixtus -, som lå lige ned til fjorden i Middelfart. Det var skønt med ro og tid til at have lange snakke, spise god mad, drikke vin og slappe af. Det er bestemt ikke sidste gang, at vi tager en overnatning væk hjemmefra, for lige at få tid til at koble helt af fra hverdagen og dens mange gøremål. På vejen hjem kørte vi forbi ”vest bazar” i Århus området. Sikke en oplevelse. Der var alverdens grøntsager, krydderier, kød og mange andre ting. Det kan varmt anbefales, at slå et smut forbi, hvis man alligevel er i nærheden. Her er lidt blandede billeder fra vores weekendtur ♥

collage

DSC01165

Næste uges madplan er lavet i samarbejde med Martin på køreturen hjem til Nordjylland 🙂

Madplan uge 10

Mandag: Brændende kærlighed med rødbeder og pandestegte lynkogte broccolibuketter med ristede mandler og revet parmasan.

Tirsdag: Ovnbagte spyd med fiskefilet- og laksestykker samt hjemmelavet kartoffelsalat af aspargeskartofler, løg, dild, grønne asparges, cremefraiche, sennep, honning og salt&peber.

Onsdag: Kødboller i tomatsauce med masser af frisk basilikum. Dertil frisk pasta og mozarellaost.

Torsdag: Rester eller rugbrød og spejlæg.

Fredag: Karrysuppe med ris og kylling. Dertil et lækkert groft brød.

Lørdag: Medisterpølse med kogte kartofler, brunsovs og rødkål.

Søndag: Hotdogs med pølser svøbt i bacon, hjemmelavede ristede løg og syltede agurker.

DSC01167

DSC01178

DSC01181

// Regine Elisabeth

10 ting jeg vil lave i marts

DSC01019

På flere af de blogs jeg følger, laver de en måneds ”to-do” liste. Jeg synes det er en god idé, da det både hjælper til at overveje hvad ens dyrebare tid skal bruges på og ikke mindst for at huske sig selv på mange af de ting, som man løbende kommer i tanke, om kunne være sjovt at gøre, men som man ofte glemmer igen. Så for fremtiden vil jeg lave en liste med 10 ting, som jeg håber på at nå i den nye dugfriske måned. Jeg har løbende i februar nedskrevet ting og sager, som skal på min liste for marts måned.

10 ting jeg vil gøre i marts

… På hotelophold med Martin. For første gang nogensinde skal jeg undvære Luca i over et døgn. Jeg VIL nyde lørdag-søndags opholdet, selvom jeg ved at jeg kommer til at savne den lille mus utroligt meget.

… Læse mine to nyindkøbte bøger: To brødre af Ben Elton og Mig før dig af Jojo Moyes

… Bage mange lækre langtidshævede brød, som er æltet og formet på det helt rigtige måde. Forhåbentligt kommer der en fin og let opskrift ud af det her på bloggen senere hen.

… Købe frø til mit kommende højbed i haven, som skal indeholde forskellige slags salat, radiser, spinat, små gulerødder og massere af krydderurter. Måske kommer der andre ting til når jeg står og kigger på stativet med frø i butikken.

… Spise fondué hos min Farmor sammen med mine søstre UDEN børn og mænd 🙂

… Gå på skovtur med kaffe og en lille madkurv sammen med Luca og Martin ♥ Vi vil også forsøge at nå en tur ud i haven, i skoven eller over og fodre heste – hver dag. Det er så forfriskende at komme lidt ud, når man sidder på skolebænken en hel dag.

… Starte på et Yoga hold i Aalborg – forhåbentligt kan det blive én gang om ugen.

… Gøre hovedrent i hele hytten. Jeg synes det er den perfekte måde at gå ind i foråret på. Det er så skønt når alt er organiseret og rent …. så længe det varer 😉

… Komme igang med en tipi til Luca’s værelse, som jeg egentlig gik i gang med for 6 måneder siden.

… Kigge i masser af opskriftbøger så jeg kan få nye, sjove og gode ideer til madlavningsprojekter i køkkenet.

Jeg glæder mig til hvert eneste punkt på min liste – og jeg ser frem til at poste mange indlæg om dem her på bloggen. Marts er en fantastisk måned fyldt med lys, varme og smukke farver.  Et lille kig ind i min februar herunder ♥

DSC00746

DSC01128

DSC01109

DSC00799

DSC00692

DSC00951

DSC01028

DSC00736

DSC00976

// Regine Elisabeth