Kategori: DIY

DIY – Indianer tipi

collage

Jeg har syet denne hyggelige og skønne tipi til Luca’s værelse. Hun elsker, at sidde derinde og kigge i bøger, lege eller putte. Tipien gør det let for Luca, at have lidt alene tid, hvilket kan være tiltrængt, når man bor med fire voksne 😉 Jeg er SÅ glad for, at jeg endelig fik lavet den færdig, for hun har så meget fornøjelse af den.

DSC02401dd

Jeg har købt mønsteret og stof i Stof og Stil i Aalborg, men det kan også købes HER. Jeg brugte hvidt læder til alle bundens kanter og noget flot skinnende hvidt stof til resten. Jeg gav 33 kr for mønsteret og omkring 250 kr for stof og læder. Det kan både gøres billigere og dyrere, alt efter hvilken type stof der købes. Rundstokkende købte jeg i Jem&Fix til ca. 150 kr. Lædersnoren er købt i Søstrene Grene.

collagekh

Tipien er faktisk rigtig let at lave og vejledningen er let at forstå. Hvis det er muligt, er det langt skønnere, at lave tipien et sted hvor symaskine osv. kan blive stående. Jeg har været nød til at pakke alt sammen hver gang, hvilket har resulteret i, at jeg strøget stoffet mange gange – og det tager tid!

Hvis der ikke er meget plads på børneværelset, kan man meget let lave tipien mindre. I mønsteret er der skabeloner til indgangen og fire sider derudover. Man kan fint undvære den ene side, sådan at tipien bliver firkantet og ikke femkantet som min. Det betyder bare, at der skal bruges mindre stof og én mindre rundstok. Jeg har valgt, at undlade velcro på ”indgangsdørene”, hvilket fint kan lade sig gøre – jeg synes den blev pænere uden.

Stof og Stil har utrolig mange andre mønstre til både puder, sækkestole og alverdens andre ting. Der er så inspirerende at kigge i butikken eller på nettet. Der er masser af kreative projekter der venter mig 🙂 Jeg tror mit næste projekt skal være en STOR sækkestol til Luca’s værelse, men det må blive i slutningen af sommeren.

DSC0hh2370

// Regine Elisabeth.

Der er ingen betalt reklame i dette indlæg. 

DIY – Tavle-skrivebord

DSC00692

Jaaa – endelig et DIY projekt på bloggen. Jeg har siden studiestart i november haft brug for et skrivebord, hvor jeg kan lade mine papirer og bøger ligge. Tilfældigvis havde min svigermor og svigerfar et gammelt bord i laden, som jeg kunne bruge. Bordpladen var desværre ikke så pæn mere, så jeg tænkte, at det enten skulle slibes ned eller males med tavlemaling. Slibningen gav desværre ikke nok, så derfor sprang jeg på idéen med tavlemaling – OG SIKKE et resultat 😀

DSC00701

DSC00699

Processen var virkelig let og det eneste jeg skulle købe var

  • én bøtte tavlemaling
  • én lille malerrulle og bakke dertil
  • én pensel

Tavlemaling kan købes i alle byggemarkeder – jeg købte denne i Jem&Fix for under 100kr. Det var den billigste, jeg umildbart kunne finde. Jeg startede med at male alle kanter på bordpladen med penslen og derefter malede jeg bordpladen med rullen. Jeg malede det hele to gange og brugte 1 døgn på det ialt. Samlet arbejdstid var kun ca. 30 minutter i alt, resten af tiden skulle det bare tørre.

DSC00702

DSC00689

Nu nyder jeg at sidde her og læse, blogge eller tage billeder. Et skønt sted jeg har fået skabt med meget få midler. Her er billeder af bordet før og undervejs.

DSC00634DSC00638

//Regine Elisabeth

Julehygge

En dejlig weekend fyldt med julehygge er slut. Det er med god energi og en frisk lille mus (langt om længe), at vi går den første jule-uge imøde. Jeg ser frem til, at pynte op, flette stjerner og få sat juletræ op udenfor i denne uge.

12319284_10154907672063084_612961347_n

Fredag formiddag fik vi købt de sidste julegaver til Black Friday – sikke da et kaos, men med fine og lidt større julegaver var det helt okay. Vi er dog enige om, at vi IKKE gør det igen næste år.  Fredag eftermiddag fik jeg lavet adventskrans, kalenderlys-dekoration og en krans til døren, sammen med min søde svigerinde ♥ Luca kom også hjem fra dagplejen med den fineste hjemmelavede dekoration. En stor glæde voksede i mig, da jeg så hvad hun havde kreeret (med hjælp fra dagplejemor) og jeg forstår først nu, hvorfor børns hjemmelavede julegaver osv. betyder meget for forældre. Jeg var SÅ stolt. Jeg glæder mig til at se hvilke hjemmelavede gaver, der kommer under træet d. 24 ♥

(mere…)

DIY bogmærker

 

DSC09782Jeg har altid flere bøger igang på samme tid – oftes kogebøger og bøger om børn (opdragelse, motorik, sovevaner osv.). Jeg elsker at finde inspiration i bøger, nogle er købt andre lånt på biblioteket. Jeg kigger typisk i bøgerne, når jeg har 5 minutter tilovers i løbet af dagen. For hurtigt at finde det sted, hvor jeg sidst slap, har jeg lavet nogle bogmærker.

Det tager højst et par minutter at lave et bogmærke. Jeg brugte almindeligt farvet papir, men man kan også sagtens finde fine sider i blade og bruge.

Start med et kvadratisk papir. Mit var 10*10cm.
Start med et kvadratisk papir. Mit var 10*10cm.
Fold papiret på midten
Fold papiret på midten
Fold igen på midten
Fold igen på midten
Fold papiret ud igen. Du skal nu vende siden der buler ud - op.
Fold papiret ud igen. Du skal nu vende siden der buler ud – op.
Her folder du 1/4 af papiret op mod midten.
Her folder du 1/4 af papiret op mod midten.
Vend papiret og fold de nederste hjørner ind mod midten.
Vend papiret og fold de nederste hjørner ind mod midten.
Vend papiret og buk spidsen op mod midten af toppen.
Vend papiret og buk spidsen op mod midten af toppen.
Vend papiret. Fold ''kanten'' ud i begge sider.
Vend papiret. Fold ”kanten” ud i begge sider.
Fold de små hjørner ind.
Fold de små hjørner ind.
Buk spidsen på de to spidsen en andelse ned.
Buk spidsen på de to spidsen en andelse ned.
Fold siderne ind til midten.
Fold siderne ind til midten.
Bogmærket er færdigt :)
Bogmærket er færdigt 🙂

 

Weekenden har jeg brugt på absolut kvalitetstid med min lille dagpleje-pige. Hvor har det været skønt, at have to hele dage med hende. Vi har gået tur i skoven, hørt musik, leget på hendes værelse, hygget med farmor&farfar og tumlet i vores seng. Når hun har sovet i løbet af dagen, har jeg læst, tegnet og gjort rent.  Allesammen dejlige ting, som jeg nyder at gøre i weekenden.

Efterladt leg på børneværelset :)
Efterladt leg på børneværelset 🙂
Risengrød - fordi vi har tid og lyst :) Jeg glæder mig til JUL.
Risengrød – fordi vi har tid og lyst 🙂 Jeg glæder mig til JUL.
Min beskæftigelse, da Luca sov til middag idag.
Mor-tid 🙂
Yndigste lille Luca Elisabeth, som øver sig i at stå og gå - hele tiden <3
Yndigste lille Luca Elisabeth, som øver sig i at stå og gå – hele tiden <3
Guitaren er yderst fristende for lille L <3
Guitaren er yderst fristende for lille L <3
Hjemmelavede bogmærker.
Hjemmelavede bogmærker.

//Regine Elisabeth

 

 

Efterårs DIY

DSC09330

Jeg har på en diskret måde forsøgt, at tage efteråret ind i stuen. Jeg fik ideen til kastanjerne fra en veninde og nød at sidde fredag aften og lave dem. På kastanjerne har jeg tegnet forskellige mønstre og motiver. Jeg købte en hvid kuglepen i BøgerogPapir til formålet.

Valnødderne har jeg samlet op under svigerfars valnøddetræ. Det er så unikt med sådan et træ i haven og helt fantastisk, at finde disse fint-udformede nødder under det.

Nu går jeg og tumler lidt med ideen om, at lave en lang tråd med pressede efterårsblade på – evt. også med hvidt mønster. Det kunne se så fint ud i et vindue. For første gang nogensinde mangler jeg de gamle gule telefonbøger 🙂